Foto: Red Bull Dance Your Style – Fenomenalna plesna noć u Zetri

- Advertisement -

Olimpijska dvorana Zetra, sinoć je bila preuređena u posebni event prostor sa fenomenalnim audio vizuelnim efektima.

Noć su otvorili bh. plesači koji su se borili za prolaz na regionalno finale u Zagrebu, gdje će se boriti za kartu za svjetsko finale Red Bull Dance Your Style, koje se u oktobru održava u Parizu.

Publika se formirala u krug oko plesnog podija,a takmičenje je počelo plesnim pokretima koji su cijelo vrijeme izazivali oduševljenje kod prisutnih.

https://www.instagram.com/p/BwwJEg_AQzk/?igshid=17l1pimf529bn

Upravo reakcija okupljenih činila je odlućujući faktor, jer umjesto žirija, publika je svojim crvenim i plavim kartonima proglašavala pobjednika.

Plesači su tokom nastupa mijenjali više stilova, a niko od njih nije mogao pripremiti svoj nastup jer nisu znali koju muziku će im pustiti DJ Soul.

On im je odabrao dobro poznate stare i nove hitove, koji su naišli na pozitivne reakcije plesača i publike.

Nešto iza ponoći, mlada i stilski ranovrsna Melisa (SHZA) iz Tuzle je okrunjena kao prva kraljica Red Bull Dance Your Style takmičenja u BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Pred više od 1.500 ljudi u Olimpijskoj dvorani u finalu je pobjedila Tarika, koji će zajedno sa šampionkom, Dženitom i Milanom braniti bh. boje na regionalnom takmičenju u Zagrebu.

Na pauzama pred polu finale je nastupio energični Shtela, a pred finale plesa, Akademija je u saradnji sa La Biosthetique i Plusminus Fashion napravila odličan performans sa nevjerovatnim audio i vizuelnim efektima.

Nakon plesa noć je pripala Brown Sugar RnB dvojcu koji su rasplesali na kraju više od dvije hiljade ljudi, koliko je do jutra prošlo kroz Zetru. Popularni RnB i hip hop ritmovi ovog  dvojca su bili praćeni vizuelnim efektima, koje je PAL-e ekipa i ovaj put dovela na zavidan nivo.

Na posebno odvojenom stageu, u jednom momentu se pojavila Maysia, koja u posljednje vrijeme svojim RnB zvukom donosi osvježenje na domaću muzilku scenu. Svojim glasom i pjesmama unijela je novu energiju u kompletan događaj.

Nešto iza 1:45 iza ponoći muzika je zaustavljena i ugašena su svjetla, simulirajući da je došlo do tehničkih problema. To je bio momenat kada su se sve oči okrenule prema drugom, od tri postavljena stagea.

PROČITAJTE JOŠ:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Na ovoj bini, uz pratnju posebnog laser showa, intro je imao i treći gost – DJ Indigo. On, ne samo da je imao dobar intro, nego je razdrmao publiku svojim polusatnim setom.

Nakon Indiga, do ranih jutarnjih sati, odlično raspoloženi pionir hip hop i RnB muzike DJ Soul, i DJ Merakoon su prisutnima priredili plesnu noć za pamćenje.

Udruživanje snaga Red Bull Dance Your Style i specijalnog izdanja Brown Sugar RnB-a se pokazalo kao pravi potez.

Ples se ovim projektom vraća među publiku, i upravo oni su igrali glavnu ulogu birajući pobjednike.

Ovaj plesni događaj se perfektno uklopio u specijalnu ediciju Brown Sugar RnB, a cijela noć je izgledala kao da u čarobnno pripremljenoj i posebno preuređenoj Zetri pleše više od dvije hiljade profesionalnih plesača.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...