Event & ZabavaMuzika

[foto] Treći Jazz Masterclass Muzičkog Centra Pavarotti završio zajedničkim koncertom predavača i polaznika

0
[foto] Treći Jazz Masterclass Muzičkog Centra Pavarotti završio zajedničkim koncertom predavača i polaznika, Life.ba

U srijedu, 29.07.2020. u Muzičkom Centru Pavarotti održan je treći Jazz Masterclass u sklopu programa Mostarskog ljeta 2020. Ovaj masterclass dio je jazz radionica koje MC Pavarotti organizira od decembra 2019. godine, a okupio je mlade muzičare iz BiH, Austrije i Švicarske.

Kroz teorijski i praktični dio polaznici i polaznice istraživali su jazz, te su imali priliku učiti i raditi sa istaknutim jazz muzičarima – Dinom Šukalom (gitara), Amarom Češljarom (bubnjevi), Adisom Sirbubalom (klavir) i Atillom Aksojem (bass gitara).

Masterclass se sastojao iz dva tematska dijela; rezimiranje dosadašnjeg programa i edukacija sviranja jazza uživo. Radionica je završila zajedničkim koncertom predavača i polaznika,

LIFE:  Divanhana 5. 9. u Mostaru: Publika će sasvim sigurno moći čuti i vidjeti mnogo toga novog i drugačijeg od Divanhane

Mili Tiro, programski koordinator MC Pavarotti istakuo je kako su radionice za kratko vrijeme postale popularne, broj prijava raste, a pozitivna povratna informacija od mladih muzičara koji su učestvovali na radionicama motiviše organizatore da nastave sa sličnim programima i u budućnosti.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like