Frenkijevi gosti u subotu su Grše, Arot i Kontra

- Advertisement -

Još tačno pet dana je ostalo do prve promocije Starog Frenkija u sarajevskom klubu Trezor. Frenkie je danas objavio i imena gostiju koji će snjim dijeliti binu. Tako će se bh. reperu pridružiti splitski kolega Grše, tuzlak Arot i njegov dugogodišnji prijatelj Kontra. Kao warm up su najavljeni mladi sarajevski reperi Splek i Fanril, a za dobru muziku prije i poslije nastupa zaduženi su kao uvijek Dj Soul i Indigo.

Proteklih godina Frenkija smo gledali u sastavu sa Kontrom i Indigom sa kojima je snimio i objavio tri zajednička albuma, da bi krajem godine iznenadio svoje slušaoce novim solo albumom. Na albumu je ugostio najjača imena regionalne hip hop scene među kojima su Vojko V, Smoke Mardeljano, Krešo Bengalka i Arot, a objavio je i četiri video spota.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

„Uveliko se pripremamo za subotu, Kontra i ja samo odradili već par proba, a biće ih još kako bi se što bolje spremili za subotu. Složili smo zanimljivu listu pjesama koje planiramo izvesti, biće to pravi vremeplov i publika će imati priliku čuti pjesme koje dugo nismo izvodili, na binu će se bukvalno vratiti stari Frenkie. Posebno mi je drago što će nam u goste iz Splita doći Grše, njemu je ovo prva posjeta Sarajevu i publika će po prvi put čuti pjesme sa njegovog albuma Platinum. Tu je i višestruki freestyle prvak i jedan od gostiju sa albuma Arot, a podrška su nam i nova generacija Splek i Fanril. Očekuje nas dakle žestoka hip hop noć u Trezoru i savjetujem svima da ulaznice nabave što prije jer ih nema još puno“, izjavio je Frenkie.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Još jednom ponavljamo, koncert se održava 26. marta u sarajevskom klubu Trezor, a karte se mogu kupiti u Royal with chese storu (Branilaca Sarajeva 47) po cijeni od 10 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...