Garden of Dreams Festival najavljuje dolazak svjetskih zvijezda u Sarajevo

- Advertisement -

Nakon dva izdanja Garden of Dreams festivala, prvog iz 2019. godine nakon kojeg su na dodjeli muzičkih nagrada Ambasador osvojili nagradu za Najbolji regionalni festival, te drugog iz 2021. godine kada su tokom kratkog predaha od pandemije ljubiteljima elektronske muzike dali nadu i svjetlo na kraju tunela, iz organizacije poručuju kako je stiglo vrijeme da najave sljedeći festival, najveći do sada.

Garden of Dreams festival biće održan u mjesecu junu 2022. godine. Ovom najavom festival će biti održan u terminu sa kojim su i počeli prije 3 godine, a što su tokom prethodne godine bili prinuđeni korigovati zbog novonastale situacije i restrikcija.

Pandemija i muzika – da li smo pronašli način?

“Iako je iza nas teška godina, dali smo sve od sebe da nastavimo sa našim eventima, pa smo tako u proteklih godinu dana organizovali 6 pojedinačnih Garden of Dreams evenata i Garden of Dreams Festival koji je trajao 3 dana, na dvije različite lokacije. Pored toga, kada smo tokom pandemije bili spriječeni da plešemo zajedno pobrinuli smo se da muzika ne prestaje. Kroz naš projekat Garden of Dreams presents BiH posjetili smo neke od najljepših predjela Bosne i Hercegovine, oživjeli zaboravljene tvrđave, napravili razglednicu fascinantnog Titovog bunkera, poslali pozdrave sa sarajevskog aerodroma i još mnogo toga. Mi nastavljamo raditi i ne sumnjamo da će period ispred nas biti bolji nego onaj iza, a okolnosti su te koje diktiraju ritam. Po svemu sudeći svjetska muzička industrija se prilagodila, odnosno uvela određena pravila, te poduzela sve neophodne korake za što bezbjednije održavanje masovnih skupova. Prateći i poštujući pravila, uz VPT protokol, osiguraćemo sebe kao i sve posjetioce tokom festivala.”- PR Garden of Dreams Festivala Darko Pandurević.

Šta posjetioci mogu očekivati od ovogodišnjeg izdanja festivala?

“Line Up! Moram odmah reći da su to svjetska imena, ne smijemo ništa još uvijek otkrivati, ali ako će se o nečemu pričati, to će biti izvođači, stage za nove muzičke žanrove i lokacija! Naravno da ćemo dati sve od sebe da treće izdanje festivala podignemo stepenicu više, ustvari cijeli jedan sprat, tako da budite spremni na festival kakav Sarajevo stvarno zaslužuje.” – PR Garden of Dreams Festivala Darko Pandurević.

“Ono što možemo sa sigurnošću obećati našoj publici jeste još bolji festival, što znači da ćemo se još više pozabaviti rasvjetom, uređenjem, bajkovitom plesnim podijem, ali i popratnim aktivnostima koje Garden of Dreams iskustvo čine potpunim. Posebnu pažnju posvetićemo i prostoru koji je najviše zastupljen na svim vašim storijima i fotkama, a to je stage. Budite spremni za tri dana vrhunske zabave.” – PR Garden of Dreams Festivala Darko Pandurević.

Svjetski trendovi u izdavačkoj industriji proteklih godina mijenjali su pravila, ali i način poslovanja. Koncept, kao jedinstvena zamisao jednog albuma, filma ili eventa, postaje širi pojam, te se sastoji od aktivnosti kao što su printanje brendiranih odjevnih predmeta, ukrasa i suvenira, ali i usluga.

Šta ste sve planirali za 2022., pored organizacije Festivala?

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

“U potpunosti svjesni potreba naših posjetitelja i ljubitelja elektronske muzike potrudili smo se partijanje učiniti što udobnijim, pa smo protekle godine u saradnji sa brendom REVOLT clothing posebno dizajnirali kolekciju odjeće. REVOLT Clothing je za tu priliku kreirao unikatne majice i haljine sa željom da podrži nastavak jedne čarobne priče. Ove godine nastavljamo saradnju sa REVOLT brandom koji će ponovo raditi festivalsku liniju garderobe. Osim ove saradnje našoj publici ćemo uskoro predstaviti i novi clothing projekat za sve nas koji volimo sanjati, a možemo najaviti i nastavak saradnje sa Enisom Čišićem, koji će i ove godine biti zadužen za vizelno uređenje stage-a na našim eventima. Naš najveći projekat prije Festivala u junu će biti novi Garden of Dreams presents Sarajevo video u martu. Ovaj video snimamo sa publikom na jednoj specijalnoj lokaciji, na njemu će svirati jedna svjetska zvijezda. Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS.” – poručuju organizatori.

Kada počinje prodaja ulaznica za Festival?

“Prodaja ulaznica za Festival počinje danas i odvijaće se kroz tri faze. Ograničena serija early bird ulaznica po cijeni od 49 KM je dostupna sada na www.kupikartu.ba. U drugoj i trećoj fazi festivalske ulaznice ćete moći kupiti po 69 KM i 89 KM, a u prodaji će biti i karte za svaki događaj posebno.”- PR Garden of Dreams Festivala Darko Pandurević.

Za više informacija o Garden of Dreams Festivalu, kao i svim njihovim eventima zapratite ih na društvenim mrežama Instagram & Facebook, kao i na službenom Facebook eventu festivala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Crvena jabuka i klapa Intrade uskoro u Jajcu na pozornici uz vodopad Plive!

Pripreme za ovogodišnji Kraljevski festival zabave u Jajcu uveliko...

Najpoznatiji bh. berber Irfan Tepić priredio dan za pamćenje za 60 djece iz vrtića Vjeverica

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške...

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....