Event & ZabavaMuzika

Garden of Dreams Halloween sa Ruede Hagelsteinom

0
Garden of Dreams Halloween sa Ruede Hagelsteinom, Life.ba

Nakon veoma uspješnog otvaranja nove klubske sezone, Garden of Dreams ekipa se vraća 1. novembra u RTV Dom, ovaj put u vidu Halloween specijala sa fantastičnim gostima iz Njemačke – Ruede Hagelsteinom iz Berlina i Marius Lenhertom iz Štutgarta, uz domaću podršku – After Affair, G.Edd & DJ Jasminu.

Ruede Hagelstein je DJ i producent iz Berlina koji je karijeru počeo 90-ih godina kao DJ u čuvenom klubu Tresor, a kasnije je postao i resident kultnog kluba Watergate.

U telefonskom razgovoru, Ruede nam je rekao kako danas niko ne može vratiti 90-te godine, kad je Berlin mirisao na nešto novo, kao revolucija.

Navodi kako su se u to vrijeme istok i zapad spajali u klubovima, a Love Parade je svake godine okretao grad naglavačke.

Garden of Dreams Halloween sa Ruede Hagelsteinom, Life.ba

“Ljudi su nosili čudnu odjeću, kao što je klinci nose danas. Počelo se partijati od četvrtka do utorka, bilo je ludo. I još uvijek je Berlin pomalo takav, ali danas imamo milione turista koji dolaze na party i sve je postalo industrija.Nedostaju mi ta stara vremena, ali ne plačem za njima, sretan sam da sam preživio to ludilo”, prisjetio se. 

U svojoj bogatoj karijeri, Ruede je bio i urednik Groove, Flyer i Prinz magazine koji su bili posvećeni promovisanju elektronske muzike koji su u to vrijeme bili dobar izvor nove muzike i novih umjetnika.

Danas je situacija nešto drugačija, ali nove muzike mu i dalje ne manjka.

“Dobijam tone promo materijala svake sedmice, više nego što mogu stići poslušati. Pratim neke umjetnike i uvijek pitam okolo da vidim da li je neko otkrio nešto novo. Zapravo danas više uopšte ne slušam radio, uglavnom preferiram internet. Soundcloud je poprilično dobar izvor”, kazao je.

U svojoj karijeri izdavao je ploče za zaista velike izdavačke kuće kao što su – Get Physical, Bedrock, Eskimo, Cocoon, Culprit, i mnoge druge, a poznat je i po svojim ubitačnim remiksima.

“Volim raditi remikse, ni ne znam zašto zapravo. Volim da preokrenem nešto u nešto sasvim drugo. Ponekad mi je potrebno nekoliko sati, a ponekad i nekoliko sedmica. Kad počnem raditi remiks, imam ideju u glavi. Što je original više kvalitetan toliko se remiksom želite maknuti od njega. Nema nikakvog smisla već perfektnu deep house traku pretvoriti u još jednu deep house traku. U tom slučaju bih prije išao u neki techno ili bilo šta drugo”, pojasnio je.

Garden of Dreams Halloween sa Ruede Hagelsteinom, Life.ba

Kada je riječ o muzici koju pravi i poteškoćama sa kojima se susreće, Ruede navodi kako mu najviše muke zadaju uši koje se zamaraju i da su mu zbog toga potrebne česte pauze u radu.

LIFE:  Bešlić o svom zdravlju: Kad dođe vakat da idem sa ovog svijeta, otići ću rahat

”Kad sam bio mlađi izluđivalo me kad zaglavim na nekoj pjesmi, ali sam našao način kako da ostanem miran ili samo ostavim to što radim i počnem nešto sasvim drugo. Moj prvi savjet svima bi bio – naučite da ostavite stvari.” – rekao je. 

Navodi kako svoje setove priprema u zavisnosti od publike, okruženja, vremena i imena koja nastupaju prije i poslije njega. U Sarajevu će nastupiti po drugi put, a njegovo prethodno gostovanje desilo se ranije ove godine u okviru Garden of Dreams Festivalu, kada je ostavio impresivan utisak na sve prisutne. I ovaj put, publici će prirediti nezaboravno muzičko putovanje, a kako kaže, trake koje će definitivno pustiti su Glowal – A.I. Talk, Tunnelvisons – M.G.M.M. (Whitesquare remix), Willaris K – 5 o’clock, Oton – Roxy, Abukurt – Pet

Za kraj, o svojim planovima do kraja godine rekao je – „Sa svojim partnerima pripremam event za 8. Novembar u Berlinu, riječ je koncertu pod nazivom “10 years ARTE concert”. Radili smo 10 mjeseci na dozvolama za jednu halu, tačnije skladište, koja su postala rijetkost u gradu, pa se zaista radujem da će se tamo desiti. Pozvali smo gomilu sjajnih umjetnika kao što su Agoria, dOP, Boys Noize, Innellea, i mnoge druge.“


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like