Garden of Dreams Halloween sa Ruede Hagelsteinom

- Advertisement -

Nakon veoma uspješnog otvaranja nove klubske sezone, Garden of Dreams ekipa se vraća 1. novembra u RTV Dom, ovaj put u vidu Halloween specijala sa fantastičnim gostima iz Njemačke – Ruede Hagelsteinom iz Berlina i Marius Lenhertom iz Štutgarta, uz domaću podršku – After Affair, G.Edd & DJ Jasminu.

Ruede Hagelstein je DJ i producent iz Berlina koji je karijeru počeo 90-ih godina kao DJ u čuvenom klubu Tresor, a kasnije je postao i resident kultnog kluba Watergate.

U telefonskom razgovoru, Ruede nam je rekao kako danas niko ne može vratiti 90-te godine, kad je Berlin mirisao na nešto novo, kao revolucija.

Navodi kako su se u to vrijeme istok i zapad spajali u klubovima, a Love Parade je svake godine okretao grad naglavačke.

“Ljudi su nosili čudnu odjeću, kao što je klinci nose danas. Počelo se partijati od četvrtka do utorka, bilo je ludo. I još uvijek je Berlin pomalo takav, ali danas imamo milione turista koji dolaze na party i sve je postalo industrija.Nedostaju mi ta stara vremena, ali ne plačem za njima, sretan sam da sam preživio to ludilo”, prisjetio se. 

U svojoj bogatoj karijeri, Ruede je bio i urednik Groove, Flyer i Prinz magazine koji su bili posvećeni promovisanju elektronske muzike koji su u to vrijeme bili dobar izvor nove muzike i novih umjetnika.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Danas je situacija nešto drugačija, ali nove muzike mu i dalje ne manjka.

“Dobijam tone promo materijala svake sedmice, više nego što mogu stići poslušati. Pratim neke umjetnike i uvijek pitam okolo da vidim da li je neko otkrio nešto novo. Zapravo danas više uopšte ne slušam radio, uglavnom preferiram internet. Soundcloud je poprilično dobar izvor”, kazao je.

U svojoj karijeri izdavao je ploče za zaista velike izdavačke kuće kao što su – Get Physical, Bedrock, Eskimo, Cocoon, Culprit, i mnoge druge, a poznat je i po svojim ubitačnim remiksima.

“Volim raditi remikse, ni ne znam zašto zapravo. Volim da preokrenem nešto u nešto sasvim drugo. Ponekad mi je potrebno nekoliko sati, a ponekad i nekoliko sedmica. Kad počnem raditi remiks, imam ideju u glavi. Što je original više kvalitetan toliko se remiksom želite maknuti od njega. Nema nikakvog smisla već perfektnu deep house traku pretvoriti u još jednu deep house traku. U tom slučaju bih prije išao u neki techno ili bilo šta drugo”, pojasnio je.

Kada je riječ o muzici koju pravi i poteškoćama sa kojima se susreće, Ruede navodi kako mu najviše muke zadaju uši koje se zamaraju i da su mu zbog toga potrebne česte pauze u radu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

”Kad sam bio mlađi izluđivalo me kad zaglavim na nekoj pjesmi, ali sam našao način kako da ostanem miran ili samo ostavim to što radim i počnem nešto sasvim drugo. Moj prvi savjet svima bi bio – naučite da ostavite stvari.” – rekao je. 

Navodi kako svoje setove priprema u zavisnosti od publike, okruženja, vremena i imena koja nastupaju prije i poslije njega. U Sarajevu će nastupiti po drugi put, a njegovo prethodno gostovanje desilo se ranije ove godine u okviru Garden of Dreams Festivalu, kada je ostavio impresivan utisak na sve prisutne. I ovaj put, publici će prirediti nezaboravno muzičko putovanje, a kako kaže, trake koje će definitivno pustiti su Glowal – A.I. Talk, Tunnelvisons – M.G.M.M. (Whitesquare remix), Willaris K – 5 o’clock, Oton – Roxy, Abukurt – Pet

Za kraj, o svojim planovima do kraja godine rekao je – „Sa svojim partnerima pripremam event za 8. Novembar u Berlinu, riječ je koncertu pod nazivom “10 years ARTE concert”. Radili smo 10 mjeseci na dozvolama za jednu halu, tačnije skladište, koja su postala rijetkost u gradu, pa se zaista radujem da će se tamo desiti. Pozvali smo gomilu sjajnih umjetnika kao što su Agoria, dOP, Boys Noize, Innellea, i mnoge druge.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...