Event & Zabava

Garden of Dreams poslao još jednu magičnu video razglednicu

0
Garden of Dreams poslao još jednu magičnu video razglednicu, Life.ba

Svako izdanje Garden of Dreams presents BiH svojevrsno je virtuelno putovanje kroz prostor i vrijeme bogate bosanskohercegovačke historije

Četvrto izdanje Garden of Dreams presents BiH odvelo nas je u kraljevski grad Srebrenik, dom Tvrtka I Kotromanića, najmoćnijeg vladara i prvog kralja Bosne.

Iza nas je još jedno čudesno putovanje. Nakon Sarajeva, tvrđave Vranduk i Doline heroja, Garden of Dreams ekipa ovog puta svratila je i do Starog grada Srebrenika, poznatijeg kao Gradina. Osim u veličanstvenim prizorima ove srednjovjekovne utvrde, koja svojom ljepotom oduzima dah, imali smo prilike uživati i u fantastičnom DJ setu bh. DJ dua- After Affair, koji je magičnim notama “osvojio” još jednu drevnu tvrđavu i ponovo ponudio sjajnu virtuelnu zabavu za sve ljubitelje i ljubiteljice elektonskog zvuka.

Svako izdanje Garden of Dreams presents BiH svojevrsno je virtuelno putovanje kroz prostor i vrijeme bogate bosanskohercegovačke historije. Stoga su ponovo “vratili” u srednji vijek, koji je ostavio možda i najljepše tragove u bosanskoj historiji u vidu prekrasnih kamenih utvrda širom naše zemlje.

Tako je četvrto izdanje GoD presents BiH bilo u znaku Starog grada Srebrenika, jednog od najstarijih i najočuvanijih srednjovjekovnih bosanskih gradova i prijestolnice, nekada moćnog, Bosanskog kraljevstva. U ovoj srednjovjekovnoj utvrdi rađa se najmoćniji vladar Bosne i prvi bosanski kralj, sudbinski predodređen za velika djela, Tvrtko I Kotromanić, koji uspjeva proširiti granice Bosne više od bilo kojeg vladara prije.

LIFE:  Metropolitan Opera najavila virtuelni koncert s 40 vodećih umjetnika

Nakon osmanlijskih osvajanja biva nepravedno zapostavljena, a onda se po završetku Drugog svjetskog rata Gradina ponovo budi, zahvaljujući rekonstrukciji i zalaganju svojih građana. Danas je domaćin nekoliko značajnih umjetničkih i kulturnih dešavanja, a sigurni smo kako će ostati upamćena i kao jedna od omiljenih destinacija Bašte snova.

Za sve one koji su propustili premijerno pogledati magičnu video razglednicu sa srebreničke kamene ljepotice Gradine ili to čarobno iskustvo žele ponoviti, cijeli video, u trajanju od 2 sata, dostupan je i na zvaničnom Garden of Dreams YouTube kanalu.

Garden of Dreams, njegujući veličanstvenu fuziju elektronske muzike i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, pozicionirao se kao ponosni čuvar kulturne i historijske baštine Bosne i Hercegovine, a svojim novim projektom – Garden of Dreams presents BiH, nudi jednu sasvim novu dimenziju promocije Bosne i Hercegovine, vodeći nas na uzbudljiva virtuelna putovanja širom zemlje, bilježeći kamerom sve te očaravajuće prizore popraćene najfinijim muzičkim notama bh. DJ-eva, a uskoro će Garden of Dreams magija posjetiti i veličanstveno vareško jezero Nula, čuveni Titov bunker u Konjicu, jednu od najljepših planina u BiH – Vlašić, kao i mnoge druge bajkovite lokacije širom naše Bosne i Hercegovine.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *