Gipsy Kings u Sarajevu svirali za pamćenje

- Advertisement -

Da s pravom u nazivu svog benda imaju riječ kraljevi pokazala je sinoć u Sarajevu legendarna grupa Gipsy Kings koji su svirali ritmove za pamćenje.

Sve generacije okupile su se u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji gdje su plesali uz muziku te francuske grupe čiji repertoar sadrži žanrove poput flamenca, popa i različitih tradicionalnih pjesama, piše Fena.

Šest članova benda sviralo je gitare proizvodeći veličanstven zvuk, a publika je s njima pjevala njihove najpoznatije hitove “Baila, Baila”, “Amor mio”, “Bamboleo”, “Un amor” i “Trista pena”, a odsvirali su i nekoliko instrumentala što je publiku dovelo do usijanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Kako prisutnima na koncertu nije bilo dosta vratili su ih na bis kada je muzički sastav predvođen Andréom Reyesom odsvirao još dvije numere.

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali cijenjeni muzičari širom svijeta.

Njihov najpoznatiji album objavljen je 1989. godine, a bio je 40 sedmica na top-listama zbog čega su stekli zavidnu popularnost u svijetu. No, bend se 2014. godine razdvojio u dvije zasebne grupe.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Gipsy Kings prije Sarajeva u okviru svjetske turneje svirali su u Zagrebu i Beogradu, a večeras slijedi nastup u Banjoj Luci.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...