Glastonbury festival prodao 135.000 ulaznica za 34 minute

- Advertisement -

Ulaznice za 50. Izdanje legendarnog muzičkog festivala Glastonbury rasprodane su u proteklu nedjelju za svega 34 minute!

Za festival koji će se održati od 24. do 28. lipnja 2020. godine za 34. minute je prodano 135.000 karata, a čak 2,4 milijuna ljudi uputilo je zahtjeve za kupovinu ulaznice.

Iako ove brojke izgledaju nevjerojatno, ovo nije rekord. Naime, 2014. godine  Glastonbury festival rasprodan je za 27 minuta! Organizatori su najavili da će uskoro u prodaju pustiti određeni broj ulaznica, ali riječ je o malom broju tako da će samo najveći sretnici dobiti priliku prisustvovati jednom od najvećih svjetskih festivala.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Održava se u blizini sela Pilton u engleskoj grofoviji Somerset. Njegov začetnik je bio lokalni farmer Michael Evis koji je zajedno sa nekoliko prijatelja organizirao prvi koncert 1970. godine pod naslovom Pilton Festival. Sljedeći koncert je održan sljedeće godine 1971. pod naslovom Glastonbury Fayre, te zabilježen na istoimenom dokumentarnom filmu.

Njegovoj popularnosti je pridonijela lokacija u blizini Glastonburyja, vezana uz legende o kralju Arthuru, a koja privlači brojne poklonike new agea.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

S vremenom je postao jedan od najmasovnijih kulturnih događaja na kome se okuplja u prosjeku oko 150.000 ljudi, a na kome nastupaju najveća imena britanske ali svjetske pop i rock muzike. Festival se tradicionalno održava na otvorenom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...