[Globalno takmičenje] Red Bull Dance Your Style: TikTok izazov za plesače iz cijelog svijeta

- Advertisement -

Jedno od najprestižnijih plesnih takmičenja na svijetu, Red Bull Dance Your Style, postavlja izazov za plesače svih stilova i iz svih kutaka planete: da do 15. novembra na TikToku demonstriraju svoje umijeće i izbore mjesto u velikom Svjetskom finalu takmičenja 2021. godine.

Od 2018. godine, Red Bull Dance Your Style je u više od 30 zemalja bio platforma na kojoj su ulični plesači mogli predstaviti svoje vještine u dvobojima jedan-na-jedan. Ove godine, iz svima dobro poznatih razloga – pandemije koronavirusa – neće biti turnira i takmičenja.

No, zato Red Bull Dance Your Style pred sve ljubitelje uličnog plesa, amatere i profesionalce, na TikToku postavlja plesni izazov u kojem mogu pokazati šta znaju i osvojiti jedno od mjesta u velikom Svjetskom finalu takmičenja naredne godine.

Prošle godine je mjesto u Svjetskom finalu, održanom u Parizu, izborila i Tuzlanka Melisa Činić, poznata kao SHZA, pobijedivši na bosanskohercegovačkom, a potom i na regionalnom finalu u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

U kultnoj pariškoj dvorani Bataclan je u prvoj borbi uvjerljivo ‘natplesala’ Italijana Nejia, da bi u dvoboju za prolaz u top 16 naišla na budućeg prvaka, Shinshana iz Holandije, koji je pobijedio tek nakon tijesnih produžetaka. SHZA se morala zadovoljiti neformalnom titulom 17. plesačice svijeta.

Evo kako možete učestvovati u novom Red Bull Dance Your Style izazovu i – ko zna – možda ponoviti ili čak nadmašiti Melisin uspjeh od prošle godine:

  1. Otvorite korisnički račun na TikToku. 2. Do 15. novembra postavite video trajanja do 30 sekundi sa vašim plesom na pjesmu „Get Loose Now“ od Black Eyed Peas. Video označite tagom @RedBullDance i hashtagom #redbulldanceyourstyle. 3. Sudije će odabrati osam plesača koji će se u finalu takmičiti uz još osam prethodno izabranih plesača sa pozivnicom. Pobjednika će odabrati publika putem glasanja na TikToku. 4. Od 25. novembra do 13. decembra pratite profil @RedBullDance na TikToku i glasajte za plesača koji je po vama bio najbolji u finalu 2020. Pobjednik osvaja mjesto u svjetskom finalu takmičenja Red Bull Dance Your Style 2021.
PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Među sudijama su neka od najpoznatijih međunarodnih plesačkih imena, kao što su hip hop plesač i koreograf Majid Kessab (@majidk47) iz Njemačke, japanski waacking freestyler Ibuki Imata (@ibuki.japan) i američki hip hop plesač, glumac i pobjednik plesnog reality TV showa „So You Think You Can Dance“ – Leon ‘Kida the Great’ Burns (@kidathegreatofficial).

„Ulični ples je stvaran i sirov, i postao je velika inspiracija za druge stilove. Tri različite osobe mogu plesati istim stilom, ali neće ga interpretirati na isti način. To je čarolija. Mnogi plesači nemaju priliku da putuju i predstave svoje umijeće. Sada to mogu“, objašnjava Kessab, poznat i kao Magilla.

U videu pogledajte kako je SHZA prošle godine branila boje BiH na velikom Svjetskom finalu u Parizu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA