Event & ZabavaKultura

Gostujuća predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ u četvrtak u NPM-u

0
U Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 12.03.2020. godine stižu gosti iz Narodnog pozorišta Kikinda iz Srbije.

Mostarskoj publici predstavit će se izvedbom predstave „Smrt čoveka na Balkanu“ autora i reditelja Miroslava Momčilovića, koja će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 20 sati.

„Smrt čoveka na Balkanu“ je priča o usamljenom kompozitoru koji se ubio pred web kamerom svog računara. Privučeni pucnjem u stan dolaze njegove komšije i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Svo vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni. Dok čekaju, vrijeme prekraćuju tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na njega, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku, iako ne mogu da se sjete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi ton kada shvate da je kamera na računaru uključena i da ih svo vrijeme snima. Tada se polako otkriva ličnost pokojnika, kao i šira, satirična slika našeg društva.

LIFE:  Dokumentarni film 'Sklonište' preko YouTube kanala Sarajevskog ratnog teatra

U predstavi igraju: Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević, Tanja Markov Križan, Branislav Čubrilo –Rus i Jožef Pocik.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Facebook komentari


[video] Najbolje sa Pariške sedmice mode

Previous article

Svi sportski događaji na svim nivoima u Italiji bit će obustavljeni

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *