Hot Since 82 rasprodanim partyjem snažno vratio duh rave kulture u Sarajevo!

- Advertisement -

Get EXITed party i zaštitno lice svjetskog tech house zvuka Hot Since 82 rasprodanim partyjem u sarajevskom Domu mladih, u petak, 6. maja nadmašili su očekivanja i najoptimističnijih rejvera. Jedan od najuspješnijih britanskih DJ-eva i producenata, headliner najvećih svjetskih elektronskih bina ne samo da je probudio pomalo uspavan sarajevsku elektronsku scenu već je postavio neke sasvim nove standarde. Ogromna zainteresovanost publike dovela je do rasprodanog Doma mladih, a Sarajevo je pretvoreno u bosanskohercegovački epicentar elektronske muzike nakon dugog niza godina. Na partyju su se okupile brojne zvanice iz kulturnog i javnog života BiH i regiona, a poseban gost bio je i ambasador Velike Britanije u BiH, NJ.E. Matthew Field.

 „Hvala lijepo Sarajevo. Hvala na vibracijama. Prvi put sam ovdje. Uživao sam!“ – napisao je oduševljeni Hot Since 82 na svom Instagram nalogu dan poslije.

Večer u organizaciji Exita i lokalne podrške tima Garden of Dreams festivala odličnim su nastupom otvorili lokalna podrška After Affair i mnogo dragi sarajevski gost iz Beograda, Kristijan Molnar, koji su napravili sjajnu uvertiru za nastup velike britanske zvijezde. Sjajnu večer u razdrmanom Domu mladih zatvorili su The Provincials.

Odlična atmosfera Get EXITed žurke zagrijavanje je za predstojeći EXIT festival koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Sana Garić, Vizelj, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Najpopularnija Exitova akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ je u toku! Na četiri kupljene četvorodnevne ulaznice za EXIT 2022 peta se dobija na poklon. Akcija će trajati do isteka ograničenih količina.

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po cijeni od 128 KM, uz uštedu od 50 odsto. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. juli, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds dostupne su po promotivnim cijenama, a njihov kontingent je ograničen. Cijena regularnih jednodnevnih ulaznica je 62 KM, fan pit ulaznice su dostupne po poklon cijeni od 82 KM, a VIP po cijeni od 210 KM. Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mjestima i onlajn na stranicama Gigs Tixa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...