I u Sarajevu Exit kampanja #ShareLove za širenje pozitivne energije

- Advertisement -

U okviru Exitove društvene kampanje #ShareLove, zvijezde elektronske scene iz svih republika bivše Jugoslavije ujediniće ljubitelje dobrog provoda iz čitavog regiona u subotu, 13. aprila u RTV Domu u Sarajevu, na žurci u organizaciji Exit Festivala i Garden of Dreams, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Exitovog tima.

Organizatori navode da svi koji ne žele da propuste najbolje festivalsko ljeto u organizaciji Exit tima i jedva čekaju provod na EXIT, Sea Dance i Sea Star festivalu, imaju priliku da se priključe velikoj regionalnoj društvenoj kampanji #ShareLove. Najbolje i najautentičnije objave na Instagramu i Facebooku koje pozivaju na toleranciju, ljubav i poštovanje među ljudima u regionu, a sadrže i obavezne heštegove #sharelove i #tihabalkanskavecina, biće nagrađeni ulaznicama za EXIT, Sea Dance i Sea Star festivale.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Kampanja traje do 1. juna, a prikupljene poruke biće upućene direktno sa bina na Exitu i drugim festivalima širom regiona.

Društvena kampanja #ShareLove pokrenuta je sa ciljem da originalni primjeri širenja pozitivne energije i tolerancije, poput ispravljanja grafita mržnje u natpise ljubavi,  postanu svakodnevica, čime će se učvrstiti i unaprijediti dobrosusjedski odnosi u regionu.

Pokretači  akcije su EXIT fondacija iz Novog Sada, u saradnji sa Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, info platformom za osnaživanje mladih, hocu.ba i Festivalom 84.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Ova inicijativa dio je platforme “Tiha balkanska većina”, koju je EXIT u aprilu 2016. godine formirao kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regionu. Nastala prvo kao neformalna grupa umjetnika i istaknutih javnih ličnosti, koji su uputili otvoren poziv javnosti da se suprotstavi ekstremnoj nacionalističkoj retorici, ona je danas jedan širi front i regionalni pokret za saradnju među ljudima, prenosi Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...