Event & ZabavaKultura

„Identitluk“ kreće na bh. turneju

0

„Identitluk“, predstava u režiji Tanje Miletić Oručević, koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, uskoro kreće na svoju bh. turneju.

Među prvim gradovima u kojima će predstava biti izvedena je Ljubuški, pa će tako u nedjelju, 9. februara, Ljubušaci moći uživati u ovom pozorišnom komadu koji na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu. Predstava će biti izvedena u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati, a ulazak se ne plaća.

Dva dana kasnije, u utorak, 11. februara, pozorišna karavana putuje za Trebinje. Predstava će biti održana u Kulturnom centru u Trebinju s početkom u 20 sati. Ulaznice su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta obavezno ih je preuzeti na biljetarnici KC-a.

„Identitluk“ je nastao kao koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

LIFE:  Gostujuća predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ u četvrtak u NPM-u

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje što nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić ObadJelena Kordić KuretAmela KresoIvo KrešićNedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturgiju potpisuje Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a muziku Husein Oručević.

Do kraja februara „Identitluk“ će gostovati u Živinicama (16. 2.), Zvorniku (17. 2.), Bijeljini (18. 2.) nakon čega će biti objavljeni novi datumi igranja.

Facebook komentari


‘Joker’ i Netflix predvode kandidate za dodjelu Oscara

Previous article

Sjajne rekacije publike na premijeri predstave „Huzur“

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *