Jägermeister Oktoberfest: Najveselija fešta u Mostaru

- Advertisement -

Da je odlazak na Oktoberfest najbolji u dobrom društvu dokazao je sinoć brend Jägermeister, uživajući sa prijateljima u mostarskom pun ‘n clubu “Golden Cube”.

Donijevši dašak najpoznatijeg njemačkog Festivala Jäger tim zvanicama je priredio nezaboravnu noć. Gosti su, uz odličnu svirku legendarne grupe Teška Industrija, nazdravljali savršeno ohlađenim Jäger shotovima.

Oktobarfestovska atmosfera zavladala je već sa prvim taktovima poznatih hitova, a nazdravljanja i zabave nije nedostajalo. Ispunjen klub, odlična muzika, dobro društvo i osvježenje za nepce, pokazali su još jednom zašto je Oktoberfest jedan od najposjećenijih festivala na svijetu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Oktoberfest, pored što je jedan od najposjećenijih, jedan je i od najstarijih festivala, održava se preko 200 godina na “Terezijinim livadama”, blizu njemačkog grada Minhena. Zanimljiva legenda kaže da su Oktoberfest posjetili i neki od velikih umova poput Alberta Einsteina koji je bio – zaposlenik, a prvi Oktoberfest je zapravo bilo slavlje vjenčanja – princa Ludwiga i Therese Saxe-Hildburghausen. Od kako postoji otkazan je 24 puta, uglavnom zbog ratova ili epidemija. Danas je Oktoberfest jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija na svijetu.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Djelić atmosfere Jägermeister Oktoberfesta iz Banja Luke i Mostara možete vidjeti na linku ispod

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...