Jahorina: Open air projekcija ski i snowboard filma “Sweet & Sour”

- Advertisement -

Na Jahorini će u subotu 20. februara s početkom u 17:30 sati biti održana open air projekcija filma “Sweet & Sour” u kojem će sasvim sigurno uživati ljubitelji zimskih sportova, posebno skijanja i snowboarda.

Priča je to o dvojici karizmatičnih sportaša, skijašu Richardu Perminu i snowboarderu Victor de Le Rueu, a film je prilika da osjetite sve njihove radosti, strahove, izazove, ali i bol. Ovaj dvojac učinit će sve da postigne cilj, a gledaoci će saznati i kako su se spremali za pohod na jedan od najzahtjevnijih terena – Aljasku.

Polazeći s dvije različite lokacije, ova dva sportaša odlučuju udružiti snage i otputovati daleko na Aljasku u potrazi za zajedničkim izazovima.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Za njih mnogi kažu da su najbolji na svijetu, svaki na “svom terenu” jer skijaši i “borderi” baš se i ne miješaju. Ono što ovaj dvojac čini izuzetnim je to da nikad ne znate šta je sljedeće što će uraditi. Osim toga, uvijek su u potrazi za novim izazovima, inače im je dosadno. A to je ono što nikako ne žele.

Iako su dosta različiti, još jedna stvar im je zajednička, bez obzira da li su u pitanju snowboard ili skije, obojica idu do krajnjih granica svojih mogućnosti. Do sada su svoje ciljeve ostvarivali pojedinačno, ali ovaj put su to odlučili uraditi zajedno – u dubokom snijegu Aljaske!

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

A snijega dovoljno ima i na Jahorini, ali, za razliku od napetih situacija u filmu, ovdje nema nervoze i straha, a i staze su urednije i ugodnije nego na Aljasci. Osim toga, na Jahorini je nakon napornog skijaškog dana, i zajedničkog gledanja filma na programu i after movie open air party koji počinje od 18 i 30 sati, također na Poljicama, a priznat ćete, ovakvih stvari na Aljasci baš i nema. Stoga, nema sumnje da je pretposljednja subota februara rezervisana sa dobru zabavu na čistom planinskom zraku na koju su svi pozvani! Nakon svega, možda budete još motiviraniji za noćno skijanje na ovoj olimpijskoj ljepotici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...