Još jedna vrhunska Hip-Hop noć u Sarajevu – Geko u Undergroundu

- Advertisement -

U sarajevskom klubu Underground sinoć je održan još jedan u nizu Red Bull RapLika hip-hop partija, ali ovaj put u svojstvu promocije prvog EP-a sarajevskog repera Geka, pod nazivom „Black Mamba“.

Kao i na prethodnih nekoliko, publike nije nedostajalo, a ista je mogla uživati u jednom novom konceptu, novih mladih snaga na kojima, sad već sa sigurnošću mogu reći, ostaje ne samo hip-hop scena, nego i generalno muzička scena u Sarajevu i BiH.

Dakle, radi se o reperima Geko, StoPosto, Katarza i Black Beriz.

No, krenimo redom i logično… Događaj je otvorio misteriozni DJ Čori Čo, koji je svojom set listom naložio raju do maksimuma. DJ sa maskom na glavi je za svaku pohvalu, ali tu nije bio kraj njegovom dokazivanju…

Nastup su otvorili StoPosto i Black Beriz versom „Gdje je moja raja, Dolac Malta…“ Nešto kasnije im se priključio i Katarza. Vidljivo je da su se momci trudili i vježbali, spremali nastup. Sve više repera usvaja da vježbanja nikada nije dosta, treba se stalno vježbati.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

A onda je došao i taj trenutak. Na binu je izašao Geko i njegovo otvaranje nastupa je zaslužilo samo jedno; rukice i glasno pjevanje.

Geko je odrokao gotovo cijeli EP, ali se osjetilo da raja jedva čeka onaj najveći hit; „Ljubi Kadra“. A onda, Geko poziva Kadru (glavom i bradom) da se popenje na binu. Legenda izlazi i upita:

„Jeste li spremni da se ljubimo u usta?“…

Nastala je prava špica. Čak i oni hejteri koji su visili u ćošku i namrgođeno čekali svaku grešku, su ustali i počeli ga davat.

„Ljubi Kadra, ljubi ljubi Kadra…“

Nastup je nastavljen pa su odrepane „Šminke bratove“ i još par pjesama.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Sve u svemu; moram pohvaliti nastupe ovih MC-jeva, njihov stil i repanje, ples i kretanje ali naravno i oni znaju da mora i može to puno bolje. Samo naprijed momci; punom parom. Ponosan sam što sam dio ove priče, a dalo se primjetiti i da se još veliki broj ljudi osjećala zadovoljnim i ponosnim. Nadam se da su i Geko, StoPosto, Katarza i Black Beriz ponosni na sebe, ali isto tako se nadam da će ovaj uspjeh shvatiti kao podstrek za još bolji, naporniji i predaniji rad.

Za one koji nisu čuli ili ne znaju a voljeli bi da čuju ili im je želja da saznaju; Gekov cijeli „Black Mamba“ EP možete poslušati ovdje

Stihomir Klepić
filozof, pjesnik i velika sarajevska legenda
stavovi Stihomira Klepića nisu nužno stavovi Helem nejse, a kamo li redbull.ba

Foto: Sulejman Omerbašić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...