Kako će izgledati tuzlanska vizija budućnosti?

- Advertisement -

“Da li ljudima nedostaje mašte i hrabrosti da se okrenu budućnosti, kako svijet iluzija povezati sa energijom, kakvi će nam sutra biti gradovi…”.

Ovo su samo neka od pitanja koja su obilježila nedavno održani sarajevski Red Bull Futur/IO, odnosno info sesiju projekta koji kreativne umove iz cijelog svijeta poziva da kroz video klipove u trajanju od 60 sekundi podijele svoje vizije poželjne budućnosti 2030. godine.

Naredna info sesija će biti održana u Tuzli, 10.1.2019. godine u prostorijama Cinestar Cinema u okviru Bingo City Centra. Učešće je besplatno uz prethodnu registraciju. Prijaviti se možete na ovom linku.

Oni koji se ne registruju na ovaj način, mogu to uraditi na licu mjesta i biti dio ovog događaja koji je interaktivnog i opuštenog karaktera pa su svi i više nego dobrodošli da se smiju, zezaju, zabave, ali i uključe u rasprave i diskusije.

https://www.instagram.com/p/BsVZq6CAo6j/?utm_source=ig_embed

Također, organizatori navode da je moguće i dobaciti poneku ideju ili je bar okačiti na zid ideja koji će biti postavljen posebno za ovu priliku.

PROČITAJTE JOŠ:  Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Sarajevsko druženje su obilježile inovacije, mašta i dobar humor, pa se i u Tuzli očekuje isto. Nakon oficijelnog dijela programa, slijedi zabava uz ritmove DJ Indiga.

“Red Bull projekat predviđanja budućnosti je sjajna stvar jer daje priliku kreativnim umovima koji obožavaju sci-fi tematiku da izraze svoje ideje i maštu te nam pomaže da zadržimo ono dijete u sebi iz perioda kada smo svi htjeli biti piloti ili astronauti. Mislim da je budućnost veoma lako nagađati sa tehnologijom današnjice jer imamo mnogo bolje uvjete za rad koji se svake godine poboljšavaju, a jedan od fascinantnih primjera je i generiranje izmišljenih lica od strane Nvidia AI sistema koja izgledaju 100% stvarno, mišljeja je jedan od tuzlanskih govornika Mario Ilić. S njim će se za govornicom u Tuzli smjenjivati i “dcdc76” te Demir Selmanović.

Svi oni će u Tuzli govoriti o tome šta je uopće predviđanje budućnosti, kako izgleda idealna budućnost, kako tehnologija može doprinijeti predviđanju budućnosti…, a kako sve to pretvoriti u kvalitetan video zapis s kojim se možete prijaviti na Futur/IO, objasnit će profesionalni filmski autori. Panel će moderirati Kenan Musić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Podsjećamo, autori najboljih globalnih vizija bit će pozvani na trodnevnu edukacijsku Akademiju, koja će biti održana u martu 2019. godine u Lisabonu (Portugal), gdje će u jedinstvenom okruženju biti dio inspirativnih radionica i diskusija.

Također, učesnici će imati mogućnost da dalje razviju i usavrše svoje koncepte uz ključne voditelje mišljenja u ovoj zajednici te se tako izbore za šansu da ih Red Bull Media House pretoči u profesionalnu produkciju.

Važno je znati

Prijave za Red Bull Futur/IO su otvorene do 8. februara 2019. godine.

Za prijave, pojedinačno ili kao grupa, potrebno je imati više od 18 godina starosti, a samo će vođa pobjedničkog tima putovati na Red Bull Futur/IO Akademiju.

Aplikanti trebaju posjetiti web stranicu Red Bull Futur/io i poslati kratki video u trajanju do 60 sekundi, sa svojom vizijom poželjne budućnosti 2030. godine. Sredinom februara će biti odabrani pobjednici, koji će učestvovati u Red Bull Futur/IO Akademiji krajem marta u Lisabonu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...