Event & Zabava

Koncert ‘Zabranjenog pušenja’ u Centru Skenderija je poklon svima

0

Grupa Zabranjeno pušenje će u subotu, 29.decembra, održati koncert u dvorani ‘Mirza Delibašić’. Koncert je poklon grupe i centra Skenderija građanima i gostima Sarajeva, te će ulaz na koncert biti besplatan.

Kako je rečeno danas na pres-konferenciji, koncertom će grupa Zabranjeno pušenje obilježiti 35 godina profesionalnog rada, a koncert će biti i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija.

Gitarista i osnivač kultne grupe Zabranjeno Pušenje Davor Sučić kazao je da je sretan zbog toga što će koncert biti održan na mjestu gdje su zapravo prvi koraci svih rock grupa pa tako i ‘Zabranjenog pušenja’.

– Sjećam se koliko smo puta u Skenderiji dobili šansu biti predgrupa nekoj poznatoj grupi. Rado se sjećam tih vremena, koji me podsjećaju na dobre, kultne grupe poput ‘Bijelog dugmeta’ – istakao je Sučić.

LIFE:  Aida Jokanović i Ajdin Kulenović voditelji emisije posvećene SFF-u na Novoj BH

– Bit će ovo spoj mladosti i iskustva – kazao je Sučić dodajući da vjeruje da će koncert trajati i tri sata.

– Na ovom koncertu će po prvi puta biti uživo izvedene pjesme sa najnovijeg albuma Zabranjenog pušenja „Šok i nevjerica“ – naglasio je Sučić.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo kazao je da je ovo početak manifestacije obilježavanja 50 godina Centra Skenderija koja će biti obilježena 29. novembra 2019.

–  Nadam se da će ovaj projekt prepoznati i Gradska uprava i Turistička zajednica, te podržati nas u ovom obilježavanju – kazao je Kapo.

Početak koncerta je planiran za 21 sat a posjetitelji će moći ulaziti već od 19 sati.

 

Facebook komentari

Klubovima za odštetu 209 miliona dolara

Previous article

Najbolji filmovi 13. PLJFF su diptih Pisma 1 & 2 i Nezavisni dečko

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *