Koncertom u Sarajevu makedonski virtuozi na gitari počinju bh. turneju

- Advertisement -

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, udružit će snage te održati nastupe u četiri bh. grada, od kojih je prvi na redu onaj u sarajevskom Domu mladih 1. aprila.

Dan poslije u njihovom nastupu moći će uživati Mostarci u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a uskraćena neće ostati ni publika u Zenici, gdje će Stefanovski i Tadić nastupiti 3. aprila u Bosanskom narodnom pozorištu, kao ni ona u Tuzli, koja će 4. aprila imati priliku slušati ovaj gitaristički dvojac.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Uspješna suradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga, uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“, a virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Na bh. turneji predstavit će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz muzike koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...