[life je bio tu] Foo Fightersi u Puli – rock ‘n’ roll večer za pamćenje!

- Advertisement -

Koncert su otvorili pjesmom All My Life, a potom su uslijedili i hitovi Learn to Fly i Pretender koji su publiku u pulskoj Areni doveli do stanja euforije. 

Sedam hiljada ljudi u bajkovotoj pulskoj areni, s nestrpljenjem je dočekalo Foo Fighterse na prvom, od dva ekskluzivna, rasprodana koncerta legendarnog američkog benda.

Tekst, fotografije i video: Sanja Savić

U svom prepoznatljivom stilu i crvenim starkama, karizmatični Dave Grohl je sa bendom izašao nešto iza 21h i najavio trosatni rock n roll spektakl.

“Moj prijatelj Kris Novoselic mi je rekao da je ovo predivna zemlja, ovo je naš prvi put ovdje. Jeste li spremni? Jeste li jebeno spremni?” – pozdravio je publiku. 

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Koncert su otvorili pjesmom All My Life, a potom su uslijedili i dobro poznati hitovi Learn to Fly i Pretender koji su publiku u pulskoj Areni, sasvim očekivano, doveli do stanja potpune euforije.

Fanovi svih uzrasta i sa najrazličitijih krajeva planete jednoglasno su ispratili My Hero, Sunday Rain, Walk, Run, Rope, Best of You, Monkey Wrench, Sky is a Neighbourhood, Something from Nothing, Times Like These, Dirty Water, Wheels, Big me, These Days, kao i obrade pjesama Under Pressure i Another One Bites the Dust.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Koncert je, očekivano, završio sa Everlong, a Dave je obećao kako će se jednog dana sigurno vratiti.

Priliku da se prije glavnog benda popnu na binu dobili su mladi englesku bend Frank Carter & The Rattlesnakes, osnovan prije četiri godine koji iza sebe imaju već tri albuma.

Nevjerovatnom energijom, karizmom i željom za sirovim rock n rollom, Foo Fightersi su potvrdili zašto važe za jedan od najvećih i najboljih rock n roll bendova današnjice, ako je, uopšte, i bilo onih koji su u to do sad sumnjali.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...