Life vikend vodič

- Advertisement -

Vikend pred nama će, bez sumnje, obilovati kulturnim sadržajem. Najavljena su neka lijepa dešavanja koja će vam zasigurno vratiti osmjeh na lice i popraviti (možda) poljuljano raspoloženje.

Šta to nikako ne smijete propustiti ukoliko ovaj vikend dočekate u Sarajevu, Tuzli, Mostaru ili Banja Luci, provjerite u još jednom LIFE vikend vodiču.

Glavni grad i ovaj vikend priprema mnoštvo dešavanja za svačiji ukus i džep, a već u petak preporučujemo nastup popularnog dvojca After Affair koji će na radost mnogobrojnih fanova ponovo nastupiti u klub Silver & Smoke od 23h.

U Kamernom Teatru na repertoaru je je predstava za omladinu i odrasle Sarajevski Dani Terororizma koja je nastala iz radio emisije “Helem nejse – rejdio šou” u kojoj momci iz grupe Helem Nejse kroz svoje izvođenje tematiziraju društvene probleme i stihije, tabue i sve one apsurdne vijesti i događaje kojima svjedočimo svaki dan, bilo u neposrednom okruženju ili posredstvom novih medija i društvenih mreža.

Istu noć, klub AG organizuje još jednu tematsku gothic noć, a u klubu People’s Sarajevo prisutne će zabavljati Nobs (No Ordinary Balkan Sound) band.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Nakon velikog uspjeha Brown Sugar party serijala u 2018. godini, došlo je vrijeme za najveći do sad Brown Sugar RnB Special koji će se održati u subotu u velikoj sali sarajevskog Doma mladih.

 

[add_single_eventon id=”197993″ ]

 

Prostor Doma mladih za ovu priliku bit će posebno uređen, a party i sva oprema će biti postavljeni unutar centralnog plesnog podija.

https://www.facebook.com/lifebih/photos/a.134746147168/10156212225832169/?type=3&theater

U posebno osmišljenom prostoru, uz novu scenografiju, rasvjetu i zvuk, publika će imati priliku da prisustvuje audiovizualnom setu domaćina Merakoon-a i DJ Soul-a.

https://www.facebook.com/fmjamofficial/videos/10155763245955964/

U klubu Silver & Smoke na repertoaru je novi Memorybox party na kojem će nastupiti Forniva, Igor HDP i Andrej Jelić.

Coloseum Club će od 22h sarajevsku publiku obradovati nastupom jednog od nesvakidašnjih sastava u našem regionu Rock Simfonija. Rock Simfonija je muzički projekat koji je zamišljen kao spoj modernog i klasičnog, a kompletan projekat je usmjeren ka koncertnom nastupu i izvođenju popularnih rock hitova u klasičnoj kompoziciji.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Još jedan nastup Red Hot Chilli Peppers Tribute banda najavljen je za klub Jazzbina, a u istom terminu u Aquarius Vils Sarajevo nastupit će ABBA Real Tribute Band.

Tuzla će u petak biti domaćin za žestoke momke iz death/black metal benda Defiant koji će nastupiti u klubu Palma, a već sutradan na istom mjestu desit će se tuzlanski nastup dvojca After Affair.

U Mostaru u Black Dog Pubu u petak će nastupiti akustični grunge sastav Anarhiv Duo, a istu noć u caffeu Duradžik po prvi put će se predstaviti sarajevski bend Pank Flojd.

U subotu u OKC Abrašević svi fanovi legendarnog benda Rage Against The Machine će moći uživati na nastupu tribute RATM benda – Bulls on Parade.

Banjalučki klub Fabrique za petak najavljuje b2b nastup Coeusa i Luke Cikica, a u subotu na istom mjestu nastupit će Robert S i DJ Freak.  U caffeu Rock Symphony u petak će nastupiti bend Ultrazvuk.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...