Life vikend vodič – finalno odbrojavanje

- Advertisement -

Zakoračili smo u posljednji mjesec 2018. godine, a samo još nekoliko vikenda nas dijeli do finalnog odbrojavanja i ulaska u 2019. godinu.

Decembar obećava odličan provod, prepun uzbudljivih dešavanja, a gdje se to kriju najbolji partiji i koncerti u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli ovog vikenda, saznajte u još jednom life vikend vodiču.

Sarajlije u petak očekuje veliki Garden of Dreams party u Studiu 1 RTV doma na kojim će sjajni After Affair obilježiti tri godine svog postojanja, a da je riječ o zaista posebnom dešavanju govori i činjenica da su karte za ovaj event već rasprodane!

Istu noć od 23h, na repertoaru je još jedan odličan party u klubu Silver & Smoke na kojem će nastupiti gosti iz Beograda – Vanja Bursać i Alek Bošiković, kao i A Skitzo iz Sarajeva.

Za sve ljubitelje hardcore-a i metala, petak u AG-u je rezervisan za žestoku svirku bendova Hardfaced iz Makedonije i Agelast iz BiH.

Istu noć u klubu Underground nastupit će Bojan Mikulić Mikula uz četveročlanu ekipu Nadničara koji će na sebi svojestven način i kroz šaljive tekstove oslikati suruvu svakodnevnicu u kojoj živimo.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Sarajevo će i u subotu biti domaćin još jednog velikog dešavanja koje će nesumjivo biti praznik za sve ljubitelje elektronske muzike, a riječ je o dugonajavljivanom nastupu Davida Moralesa u Klubu 1. David Morales važi za jednog od veterana house muzike, a iza sebe bilježi saradnje sa nekim od najvećih imena svjetske muzičke scene, kao i prestižnu nagradu Grammy.

Subota u klubu Trezor rezervisana je za još jedno veče posvećeno muzici devedesetih, a u klubu Silver & Smoke nastupit će Fedja Knajdl i Forniva.

Sve ljubitelji benda The Prodigy u klubu AG očekuje odličan Tribute to Prodigy bend koji važi za najveći evropski tribute ovog benda. U pitanju je iskusan muzički sastav, a interesantna je i činjenica da baš sve pjesme izvode uživo, bez matrica i sa gomilom energije.

Da subota u Sarajevu ne oskudava vrhunskom rock svirkom pobrinuo se klub Jazzbina u kojem će ekskluzivno nastupiti Disciplina Kitschme. Istu noć, u nešto intimnijoj atmosferi restorana 4 Sobe Gospodje Safije, nastupit će Rambo Amadeus.

U petak u Banja Luci na programu je Reinier Zonneveld promo party u klubu Fabrique na kojem će nastupiti Edib D, Lakmi i Robert S, a već sutradan, na istom mjestu, nastupit će DJ Woodie & Radujković. U subotu, u klubu Cabinet, u sklopu novog serijala evenata „Art Of Emotions“, nastupit će legenda i miljenik elektronske scene – Marko Nastic.

Istu noć, u caffe-u Rock Symphony, svi ljubitelji žive rock svirke moći će se zabaviti uz nastup benda Balkan Express.

I Mostar će u petak plesati na nastupu The Prodigy live tribute banda u OKC Abrašević, a istu noć, u caffe-u Duradžik nastupit će DJ Stari As –Šef koji će sve prisutne počastiti najboljom selekcijom hitova 60-ih i 70-ih.

Petak u Tuzli rezervisan je za koncert sjajnog sarajevskog sastava Helem Nejse koji će se održati u klubu Palma, a već u subotu, na istom mjestu, ljubitelje elektronike očekuje nova Audiorevija na kojoj će nastupiti Borg, Sole i Traktmouse.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...