Event & ZabavaKultura

‘Ljepotica iz Leenanea’ na online repertoaru HNK Mostar

0
‘Ljepotica iz Leenanea’ na online repertoaru HNK Mostar, Life.ba

Predstava “Ljepotica iz Leenanea”, crna komedija s elementima melodrame i horora, na online je repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru.

Predstava tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor – Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane.

Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Ovu je nagrađivanu predstavu režirao Segor Hadžagić, a može se pogledati na YouTube stranici HNK Mosta putem poveznice: VIDEO

LIFE:  Garden of Dreams magičnim notama ˮosvojioˮ tvrđavu Vranduk

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

“Ljepotica iz Leenanea” premijerno je izvedena u veljači 1996. u Druid Theatre Company u irskom okrugu Galway, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu, gdje je 2010. ponovno s uspjehom obnovljena.

Za ovaj komad McDonagh je dobio nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a predstava je 1998. nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony, nakon što je s Off-Broadwaya stigla i na Broadway, priopćeno je iz HNK Mostar.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *