Event & ZabavaKultura

‘Mačak u čizmama’ otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar

0
‘Mačak u čizmama’ otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar, Life.ba

Pozorište lutaka u Mostaru otvorit će novu pozorišnu sezonu u nedjelju, 15. septembra, u 11 sati izvedbom predstave “Mačak u čizmama”, u režiji Elzbiete Eysimont.

Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev.

Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš, dok će Nedžada Maksumića ovoga puta zamijeniti mladi kolega Igor Vidačković.

Ova predstava, dobitnica nagrada na mnogim lutkarskim festivalima, namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina. U njoj se promućurni i vješti Mačak, uprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati Markiz Karabas, te na kraju uspije oženiti princezu, kraljevu kći.

LIFE:  Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Na tom neizvjesnom putu pobjeđuju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka kojeg prevare i natjeraju da se pretvori u miša, kojeg lukavi Mačak tada pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog dvorca i svih Ljudožderovih imanja, saopćeno je iz Pozorišta lutaka.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like