Event & ZabavaKultura

‘Mačak u čizmama’ otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar

0
‘Mačak u čizmama’ otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar, Life.ba

Pozorište lutaka u Mostaru otvorit će novu pozorišnu sezonu u nedjelju, 15. septembra, u 11 sati izvedbom predstave “Mačak u čizmama”, u režiji Elzbiete Eysimont.

Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev.

Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš, dok će Nedžada Maksumića ovoga puta zamijeniti mladi kolega Igor Vidačković.

Ova predstava, dobitnica nagrada na mnogim lutkarskim festivalima, namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina. U njoj se promućurni i vješti Mačak, uprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati Markiz Karabas, te na kraju uspije oženiti princezu, kraljevu kći.

LIFE:  Mostarska liska 2020. od 25. do 30. septembra

Na tom neizvjesnom putu pobjeđuju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka kojeg prevare i natjeraju da se pretvori u miša, kojeg lukavi Mačak tada pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog dvorca i svih Ljudožderovih imanja, saopćeno je iz Pozorišta lutaka.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *