Event & Zabava

Mara 13. 12. u Undergroundu

0
credit: privatna arhiva

“Radujemo se bogatstvu zvuka i ljepoti melodije za tu noć, dođite da se odmorimo”

Nakon koncerta u Pozorištu lutaka Mostar, mostarski kantautor Sanel Marić Mara nastupit će 13. 12. u sarajevskom klubu Underground.

Kao i u Mostaru, Mara će i publici u Sarajevu predstaviti svoje autorske pjesme s dva albuma (Vasduh i Kovilje) u nešto drugačijem, akustičnom aranžmanu uz pratnju gitare i klavira.

-‘Kovilje vs Vasduh’ je cjelovečernji akustični koncert koji traje oko sat i po na kojem ćemo ja (gitara, vokal) i Dario (klavir) sarajevskoj publici prirediti jednu predivnu intimnu atmosferu acoustic koncertom najljepših pjesama s posljednjeg albuma Kovilje i široj publici poznatijeg albuma Vasduh, kazao je Mara.

-Kako bi koncert bio što kvalitetnije urađen i osmišljen, za zvuk će biti zadužen producent albuma Kovilje, drag čovjek i jedan od najboljih producenata u regionu Đani Pervan. Đani ne samo da je svojim učešćem i produkcijom, album Kovilje podigao na svjetsku razinu već je u kombinaciji s nama u nastupima uživo omogućio da zvučimo kao da nas svira još najmanje 5. Radujemo se bogatstvu zvuka i ljepoti melodije za tu noć, jer vjerujem da sve ovo što mi osjećamo osjetiti će i publika tu noć u Undergroundu, dodao je Mara.

LIFE:  Video: Helem nejse najavio turneju citatom scene iz kultnog filma „Kum“

Atmosfera na nedavnom koncertu u Mostaru bila je prelijepa čemu je doprinjeo i ambijent male pozorišne dvorane, pa je publika mogla doista uživati i tako reći odmarati uz melodije pjesama poput Ne vjeruj, Muza, S pričom u lišće i vjetar, Jedno, Ti, Kovilje, Grad, Planine Paname… i ostale

-Uvijek je posebno svirati u Mostaru, a naročito u Pozorištu lutaka gdje smo prije 18 godina uradili prvi Internet live koncert u BiH. Bio je to moj prvi samostalni koncert na kojem sam predstavio sve svoje pjesme, tako da je bilo lijepo ponovo svirati u istoj dvorani nakon toliko godina, kazao je Mara, koji je i publiku u Sarajevu pozvao na koncert na isti način kao i mostarsku.

-Dođite da se odmorimo je sve što mogu reći za naš nastup u Undergroundu.

Vrijeme: 13. 12. u 21 sat

Mjesto: Club Underground, Sarajevo

Ulaz: 10 KM

 

Facebook komentari


Marko Topić za Life.ba: Ubijeđen sam da BiH ide na Euro, volio bih raditi sa Baždarevićem

Prethodni članak

Žena u ogledalu bh.tradicije [video]

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Event & Zabava