Mara nastupio u mostarskom HNK: ‘Zaista je bilo lijepo i radujemo se ponovnim susretima’

- Advertisement -

U okviru “OFF” programa Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u subotu je nastupio mostarski kantautor Sanel Marić Mara. Uz pratnju na klavijaturama Darija Lukića Mara je publici u HNK svirao i pjevao svoje autorske pjesme, te poeziju velikana poput Ive Andrića, Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.  Koncert pod nazivom ‘Mara pjeva bh. pjesnike’ privukao je mnogobrojne ljubitelje lijepih stihova i melodija…

-U subotu smo imali priliku i mostarskoj publici pjevati naše najljepše pjesme s repertoara. Zadovoljstvo je bilo pjevati Šantića, Dizdara, Šimića, Karabegovića kao i pjesme sa zadnjeg albuma Kovilje. Publika je uistinu uživala, što smo i ja i Dario mogli osjetiti na bini, kazao je Mara nakon koncerta, koji je u biti bio vrlo originalan spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rock izričaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

-Teatarske prostorije su idealne i potrebne muzici koju mi radimo jer se u takvom ambijentu one ponovo oživljavaju i dolaze do izražaja. To su pjesme koje vole tišinu što je publika i prepoznala te je svaka naša pauza bila pomno ispraćena. Hvala im na tom. Ovom prilikom im se želim zahvaliti kao i kompletnom timu HNK s direktorom Ivanom Vukojom na čelu. Zaista je bilo lijepo i radujemo se ponovnim susretima. Hvala svima koji još uvijek imaju izoštren sluh za ovakvu vrstu muzike jer nam to zaista daje snagu u mnoštvu veoma čudnih zvukova današnjice, poručio je Mara.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Mara pjeva bh pjesnike je u stvari minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa. Mostarski kantautor dosada je objavio 4 albuma: Kroz, Funkcija života u e – molu, Vasduh i Kovilje.

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA