Moskva u aprilu domaćin bitke za titulu najboljeg DJ-a

- Advertisement -

Red Bull 3Style je takmičenje koje već punu deceniju okuplja najkreativnije mlade DJ-eve širom svijeta, a na ovogodišnjem, desetom Svjetskom finalu, koje će se u aprilu održati u Moskvi, specijalni gosti će biti DJ Jazzy i A-Trak.

Jubilarno deseto izdanje takmičenja će ove godine u glavnom gradu Rusije, od 20. do 28. aprila, okupiti 24 buduće DJ svjetske zvijezde. Dvadeset državnih prvaka i četiri DJ-a sa pozivnicom organizatora imaće po 15 minuta da svojim izborom pjesama i sposobnostima za pultom impresioniraju stručni žiri, ali i glasnu publiku.

Titulu najboljeg DJ-a prošle godine je ponio DJ J.Espinosa iz američkog San Franciska. On je slavio u Svjetskom finalu održanom u tajvanskom Taipeiu ispred DJ Fummya iz Japana i kanadskog DJ Trapmenta.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

U Moskvi će biti prethodnih devet pobjednika, uključujući pomenutog Espinosu, ali i Damiantina, DJ Puffya, DJ Bytea, Eskei83, Shintaroa, Four Color Zacka, Hedspina i Aleqsa Notala.

„Očekujem da će ove godine Svjetsko finale biti najveće ikad. Svake godine nekako uspijemo nadmašiti prethodnu. Biti dio desete godišnjice je legenardno, a meni će to biti prvi put da sam sa druge strane takmičenja, tako da će biti baš posebno iskustvo za mene“, reka je prošlogodišnji pobjednik, kojeg ove godine čeka uloga u stručnom žiriju.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Ljubitelje elektronske muzike u Moskvi će zabavljati A-Trak i ostali članovi kultnog Invisibl Skratch Piklza u jednom od svojih rijetkih zajedničkih okupljanja, a tu će biti i legendarni DJ Jazzy Jeff, Jurassic 5’s Nu-Mark i trostruki svjetski DMC DJ prvak Craze.

„Biti okružen hrpom vršnjaka koji ponekad imaju različite pristupe, različitu muziku, različite ideje, kao i cijela kultura razmjene tih ideja i muzike, zaista je inspirativno. Red Bull 3Style vam tako napuni baterije za čitavu godinu i samo čekate sljedeću priliku da se osvježite novim idejama i budete okruženi kreativnim ljudima“, entuzijastično je DJ Jazzy Jeff najavio okupljanje u aprilu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...