Muzika

Beyoncé objavila live – “Homecoming: The Live album”

0

Beyoncé nas je iznenadila albumom uživo na kojem možemo čuti kako je zvučao njezin spektakularan nastup na Coachelli 2018. kojim je odala počast afroameričkim sveučilištima (Historically black colleges and universities, HBCU). Jedno od njih je pohađao i njezin otac.

Nažalost, album je zasad dostupan samo u digitalnom obliku.

Uz album, Netflix je objavio i dokumentarac “Homecoming: A Film by Beyoncé”. Dokumentarac pruža uvid u njene emotivne i fizičke žrtve kako bi ostvarila svoj veličanstveni konceptualni nastup.

Slavna je glazbenica bila prva tamnoputa pjevačica koja je bila headliner Coachelle pa u to ime, Homecoming odaje počast tamnoputim kolegama i vizionarima koji su je nadahnuli.

Film je sniman više od 8 mjeseci, a počinje njezinim povratkom na pozornicu nakon što je rodila blizance.

LIFE:  [life kultura] Izrazi koji su se našli u rječniku zahvaljujući hip-hop pokretu

Za povijesni nastup s epripremala mjesecima – bend je imao probe 4 mjeseca, za ples s više od 150 glazbenika, plesača i drugih kreativaca su također trebala 4 mjeseca. Slavna je glazbenica naravno bila uključena u cijeli proces, odnosno potpisuje režiju nastupa uživo i filma.

“Bio je to jedan od najtežih poslova koje sam radila. Znala sam da moram gurnuti sebe i tim da idemo iza granica odličnog prema legendarnom. Znali smo da ništa poput ovog nije nije nikad napravljeno na festivalu ida treba biti ikonski. Nastup je bio homage važnom dijelu afroameričke kulture…”

Facebook komentari

Vladimir Jugović: Osim je bio mangup, danas nemamo takvih

Prethodni članak

Ancelotti tvrdi da njegov stoper Koulibaly vrijedi 150 miliona eura

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika