Event & ZabavaMuzika

Coldplay: Dvostruki album “Everyday Life” osvaja publiku i kritičare

0
Coldplay: Dvostruki album “Everyday Life” osvaja publiku i kritičare, Life.ba

Nedavno objavljeni dvostruki album grupe Coldplay nazvan “Everyday Life” posljednjih tjedan dana, koliko je prošlo od njegova objavljivanja, popraćen je pozitivnim kritikama na najvećim svjetskim glazbenim portalima.

“Everyday Life” koji je od strane benda isprva najavljen kao eksperimentalni uradak, magičan je i slojevit album s kojim se bend u potpunosti prepustio i oslobodio svih okova, a usput i odgovorio na sve negativnosti i okrutnosti koje se događaju u svijetu.

Uz sve, na oba dijela izdanja (prvi dio “Sunrise”, drugi dio “Sunset”) Coldplay su napravili svojevrsni povratak svojim počecima, ali i odlučili spojiti razne žanrove i utjecaje poput gospela, world musica i jazza, priopćeno je iz Dancing Beara.

-Ovaj album će se svidjeti svim fanovima Coldplaya. Svim fanovima, bez rezerve. Neovisno o tome bili oni fanovi ranih radova, gdje je pristup benda stvaranju glazbe bio više tradicionalan, ili pak fanovi koji su se u vlak Coldplay ukrcali kada su u njemu već putovali Charlie Brown i kineska princeza (Princess of China) dok je nebo prepuno zvijezda (A Sky Full Of Stars) stvaralo neku novu magiju (Magic). Rekao bih da ovaj album kombinira najbolje od oba svijeta i dodaje ono nešto s čime se Coldplay nisu bavili, a što su maštovito i vješto ugradili u ovaj odličan mješanac glazbenih pravaca i kultura, pišu na portalu Soundguardian.

LIFE:  Svjetske premijere nastupa tehno kraljica Nine Kraviz i Amelie Lens 14. i 15. januara na EXIT TV 

53-minutno osmo studijsko izdanje, čiji prvi dio nosi naziv “Sunrise”, a drugi dio “Sunset” objavljeno je 22. studenog putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like