Life newsMuzika

„Beyond The Limit“, nova instrumentalna kompozicija sarajevskog gitariste Hamdije Salihbegovića

0

 “Beyond The Limit” naziv je nove instrumentalne kompozicije koju je danas na svom YouTube kanalu objavio poznati sarajevski gitarista Hamdija Salihbegović. Ovaj single donosi nešto čvršći zvuk u formi melodic rocka i bluesa, a zajedno sa Salihbegovićem na instrumentali su radili Senad Šuta na bubnjevima i Muamer Đozo na bas gitari. Video potpisuje perspektivni Ervin Golubović, a fantastični pogled s hotela Hills Sarajevo bio je presudan pri izboru lokacije za snimanje spota.

Iako je vrijeme u kojem živimo teško i puno izazova, moramo se boriti protiv ograničenja, bilo da su vlastita ili nametnuta. Tek tada se osjećamo voljnima oblikovati svoju realnost“, navodi Salihbegović dok opisuje motive za stvaranje pjesme.

Čini me ispunjenim to što uspijevam da realizujem svoje zamisli, koje me uvijek odvedu u neku novu avanturu. Iskreno se nadam da ću ovaj muzički niz nastaviti i da će se pretvoriti u album“, dodao je Salihbegović.

LIFE:  Kanton Sarajevo: Od petka zabrana kretanja od 21 sat, ugostitelji zatvoreni 15 dana

Hamdija SALIHBEGOVIĆ – Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe “Konvoj” koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. godine i iza sebe ima snimljenih pet muzičkih albuma. Od 2002. godine voditelj je “Pop-Rock škole gitare” što je i najduži period kontinuiranog bavljenja instrukcijama gitare, a također potpisuje i muziku za 26 pozorišnih predstava.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like