Event & ZabavaMuzika

Ed ‘rekorder’ Sheeran

0
ilustracija: youtube

255 nastupa u 893 dana. Zarada 736,7 milijuna dolara! 8,5 milijuna posjetitelja!

Ove nevjerojatne brojke dolaze s turneje ‘Davide’, britanskog pjevača Edwarda Christophera Sheerana, puno poznatijeg pod jednostavnijim imenom Ed Sheeran.

Turneja 28-godišnjeg pjevača koja je započela u ožujku 2017. i trajat će sve do kraja ovog mjeseca potukla je apsolutno sve rekorde u glazbenoj industriji. Naime, s koncertom u njemačkom Hannoveru Sheeran je s trona skinuo legendarne dugogodišnje ‘prvake’, grupu U2.

Kako navodi Market Watch, predviđa se da će Ed Sheeran turnejom ‘Davide’ zaraditi 736,7 milijuna dolara, dok je U2 2011. godine s poznatom ‘360 turnejom’ zabilježio zaradu od 735,4 milijuna dolara. Osim rušenja financijskog rekorda, Sheeran će srušiti i rekord po posjećenosti koncerata.

LIFE:  Specijalna projekcija filma “Tusta” u kinu Meeting Point

Sa zadnjim koncertom u Chanty Parku u Ipswichu krajem ovog mjeseca njegove nastupe posjetit će više do 8,5 milijuna obožavatelja što Sheeranu donosi titulu najposjećenije turneje svih vremena.

Zadnjim nastupom Ed Sheeran na putu će provesti ukupno 893 dana i održati 255 nastupa, dok je U2 na svojoj ‘360 turneji’ na putovanju preveo 760 dana i održao 100 nastupa.

Facebook komentari


Nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći da budete sretniji

Previous article

Tuzlak Mirza Hodžić uspješno okončao takmičenje ”Slovakman 2019”: Imali smo loše vrijeme, hvala svima na podršci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *