Muzika

Festival u čast 50. godišnjice Woodstocka

0
© STEVE STILLS/RED BULL CONTENT POOL
Ilustracija © STEVE STILLS/RED BULL CONTENT POOL

Iako se u 2019. godini nikako ne možemo pohvaliti da još uvijek njegujemo i  živimo duh „ljeta 69.“, Betel Woods centar za umjetnost je objavio da će u periodu od 16. – 19. augusta biti održan trodnevni komemorativni Woodstock festival u čast zlatne godišnjice ovog kultnog dešavanja, a koji će barem na kratko da oživi duh koji je današnjem vremenu prijeko potreban.

Festival će biti organizovan u njujorškom gradu Bethel, a trodnevni program će obuhvatiti nastupe poznatih umjetnika različitih žanrova i iz različitih perioda, kao i TED razgovore vodećih futurista i retro-tech stručnjaka.

Pored nezaboravnog muzičkog dijela festivala, gosti će također moći da posjete i Bethel Woods muzej koji priča priču šezdesetih godina kroz impresivne medije, interaktivne angažmane i artefakte sa festivala iz 1969. godine.

Ovo nije prvi festival koji će biti organizovan u čast Woodstocka; 1994. godine održana je 25. godišnjice na  zloglasnom Woodstocku ‘99 koji je ugostio healdinere poput Red Hot Chilli Peppers, Sheryl Crow, Blues Traveler, Collective Soul, Deee-Lite, Aphex Twin, Joe Cocker, Cypress Hill, CSN, Metallica, Nine Inch Nails, Aerosmith, Bob Dylan i mnoge druge, a koji je, nažalost, više ostao upamćen po mnogobrojim seksualnim prijavama.

LIFE:  [life intervju] Dino Šaran: Sloboda nije zagarantovana nikakvim deklaracijama ili promjenama političkih sistema

Zvaničnici okruga Sullivan su izjavili da planiraju instalirati 36 statua golubica od fiberglasa kako bi obilježili nadolazeću 50. godišnjicu u znak odobravanja ovog  događaja, a lokalni umjetnici će biti zaduženi da golubice oslikaju bojama koje podsjećaju na šezdesete.

Jedan od originalnih promotera Woodstocka – Michael Lang, potvrdio je da tačna lokacija neće biti originalna iz 1969. godine, a više informacije i tačan line-up bit će objavljeni u narednih nekoliko mjeseci.

 

Facebook komentari

Peterostruki svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić najavio povratak u ring

Prethodni članak

Selektor Robert Prosinečki slavi 50. rođendan. NSBiH čestitao šefu državnog tima

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika