Muzika

Helem nejse objavili novi studijski album “Pola čovjek, pola jedan

0

Mitsko biće, demon koji čuči u svakom Balkancu opjevan je na novom studijskom albumu “Pola čovjek, pola jedan” sarajevske muzičke senzacije Helem nejse.

Nasljednik uspješnog debitantskog albuma “Go u gostima”, objavljenog 2017., donosi četrnaest novih pjesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regiji, od kojih je najveći svakako “Kabadahija”.

Ljubav je njihov neiscrpan izvor inspiracije te su odlučili veliki dio albuma posvetiti upravo toj temi koja slušatelja vodi kroz “uzbudljivo muzičko putovanje”: “Puno nam je draže pjevati o nekim lakšim temama, zato se pokušavamo koncentrisati na ljubav, no naprosto ne možemo izbjeći sve bizarnosti politike I društvenih pojava s kojima smo svakodnevno okruženi, te smo se osjećali pozvanima na novom albumu iznijeti vlastiti stav te ukazati na mnoštvo neizbježnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje”.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentiranjem u kojem je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom muzikom: “Slušatelju sigurno neće biti dosadno izgubiti se u našem balkanskom ludilu, a sigurni smo da će cijela stvar odlično funkcionisati za lude i nezaboravne provode i cašpije na svirkama uživo. Svako će se pronaći barem u jednoj pjesmi, jer, koliko god želimo pobjeći od Balkana, on nas uvijek sustigne i tvrdoglavo se odražava na naš karakter i način života.”

LIFE:  BHKP Summer fest 2019: Egzil ekipa stiže u Beč

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz Helem nejse, preuzeli su etablirani regionalni glazbenici, kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Također, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi. Helem nejse su Stihomir Klepić, Čika Gagara I Toshi Domaćin. Svaka pjesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu, dostupan je za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

Facebook komentari

Kvalifikacije za EURO 2020: Favoriti nisu dozvolili iznenađenje

Prethodni članak

Tuzlanska Sloboda bi u petak mogla dobiti novog predsjednika

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika