LifeMuzika

Keni Nije Mrtav objavio prvi zvanični singl pod nazivom “Venecijaneri”

0
Keni Nije Mrtav objavio prvi zvanični singl pod nazivom “Venecijaneri”, Life.ba

Jedan od rijetkih bendova koji je umjesto singlovima, riješio da intezivnom koncertnom sezonom otpočne svoju karijeru sa više od pedeset nastupa tokom 2019. godine i upečatljivim startom 2020. kada je u okviru rezidenture novih autora uradio niz sjajno posjećenih nastupa u Srbiji i regionu, konačno izlazi sa svojim prvim zvaničnim singlom i jednim od koncertnih favorita publike tokom ovih prethodnih godinu i jače dana. Keni Nije Mrtav je već neko vrijeme u fazi kreiranja i usnimavanja debi albuma, a shodno situaciji koja je prethodila počeviši od marta, kako je njihov koncertni tour odložen, Keniji su odlučili da svoje prvo zvanično izdanje, tj prvi zvanični singl, pomjere za oktobar 2020.

LIFE:  Kina i Rusija planiraju izgraditi zajedničku bazu na Mjesecu

Keni trenutno sarađuje sa odličnim producentskim duom – Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem. Pjesma “Venecijaneri” je jedan od nekoliko nadolazećih singlova sa prvog albuma benda čiji se izlazak očekuje tokom 2021. godine.

U pitanju je tročlani sastav koji nekoj standardnoj definiciji punk rock muzike dodaje elemente i uplive drugih žanrova, od electro popa, sve do djenta. Članvovi su Mateja (vokal, gitara), Matija (bas, vokal) i Sava (bubnjevi, pedovi i matre).


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like