Event & ZabavaMuzika

Legendarni Keane se vraća na scenu

0
foto: Alex Lake

Album će se zvati ‘Cause and Effect’, izlazio 20. 9., a bend je kao najavu albuma prije dva mjeseca ‘izbacio’ single ‘The Way I Feel’

Keane je svjetsku slavu stekao singlom ‘Somewhere Only We Know’ prije desetak godina

Legendarni britanski rock sastav ‘Keane’ vraća se na scenu! Tvorci fenomenalnih hitova koji su obilježili prvo desetljeće novog milenija, pjevač Tom Chaplin, klavijaturist Tim Rice Oxley, bubnjar Richard Huges i basist Jesse Quin nakon sedmogodišnje pauze ponovno rade zajedno na novom albumu koji će na tržište izaći 20. rujna.

Album će se zvati ‘Cause and Effect’, a bend je kao najavu albuma ‘izbacio’ single ‘The Way I Feel’,koji je zadobio odlične kritike u startu. Pjesme na novom albumu, kao i sam naziv albuma ‘Cause and Effect’, uglavnom su inspirirane raspadom braka klavijaturiste Time Ricea Oxleya, koji je proteklih godina prolazio kroz teško životno razdoblje.

-Imao sam niz romantičnih katastrofa. Kada imate 40 godina raspad braka je velika životna promjena, kazao je Rice Oxley.

-Tim je napisao mnogo dobrih pjesama kojima je dokumentirao to mračno razdoblje, kazao je pjevač i frontmen Keana Tom Chaplin, koji se i sam borio sa svojim demonima od izdavanja posljednjeg albuma 2012. (Strangeland).

Nakon silnih uspjeha koji su trajali osam godina, članovi Kenaea su 2012. odlučili stati na loptu, ali osobne životne situacije ponovno su ih natjerale da se izraze onako kako to najbolje znaju – kroz muziku.

LIFE:  Održana komemoracija Tintoreu - Otišao je veliki prijatelj Sarajeva [video]

-2012. smo došli do točke kada je pauza bila zaista prirodna. Bilo je takoreći zdravo prestati s muzikom i posvetiti se nekim drugim stvarima, kazao je Rice Oxley.

-Međutim, mi zajedno stvaramo stvarno dobro muziku i bio bi stvarno tužan da to opet ne činimo. Bend definitivno još ima šta za reći, dodao je Rice Oxley.

Kako ističu članovi benda, novi album prožet je snažnim emocijama.

-I naš debitantski album ‘Hopes and Fears’ (2004.) bio je takav, ali ovaj put emocije su dosta složenije, iza nas su drugačije ‘rane’, morali smo se dobro zadati i sažeti sve to u nove pjesme. Prvi album je bio strastven i značio nam je sve na svijetu, a budući album sadrži ipak artikuliranije misli, objasnio je Rice Oxley.

Keane je svjetsku slavu stekao fenomenalnim singlom ‘Somewhere Only We Know’ prije desetak godina. Ni na novoj turneji neće moči izbjeći njezino izvođenje, ljudi su se jednostavno povezali s tom pjesmom i Keanom. Bend se priprema za izlazak novog albuma i već je rasprodao  masu koncerata. Turneja bi mogla potrajat.

-Idemo polako i uživamo u svakom trenutku. Nešto smo i naučili ovih godina. To ćemo sada moći iskoristiti, kazao je frontmen Tom Chaplin.

Facebook komentari


Mehmed Baždarević za Life: Prevaren sam

Previous article

Nadal juri prema 19. grand slam tituli

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *