IntervjuMuzika

[life intervju] Sandrino: Recept za dobar party – bez telefona, bez očekivanja, samo muzika!

0

U petak, 4. oktobra, u sklopu nove sezone Out Of Office Afterwork Clubbinga nastupit će zaljubljenik u najbolji house zvuk, DJ i producent iz Berlina – Sandrino.

Razgovarala: Sanja Savić 

Podršku će mu pružiti Bonjasky i G. Edd, a nakon afterwork druženja koje je zakazano za 17 sati u S One Sky Lounge-u hotela Marriot, zabava će se premjestiti u prostorije kluba Silver & Smoke.

Sandrino svakako nije novo ime na house sceni, a ovo će biti njegov četvrti nastup u Sarajevu sa kojim, kako kaže, ima posebnu konekciju. Uoči njegovog ponovnog dolaska, postavili smo mu par pitanja, a šta nam je to otkrio, pročitajte u nastavku.

Foto: NPhoto

Pozdrav Sandrino, hvala što si nam se pridružio danas. Reci našim čitateljima nešto o sebi, kako si otkrio elektronsku muziku i šta te je odvelo na put da postaneš DJ i producent? 

– Pozdrav! Naravno, hvala što ste me ugostili. Postoji puno trenutaka koje mogu nazvati ključnim trenucima, ali možda su to samo mali komadi u većoj slagalici, pa ću se tako vratiti na svoju prvu posjetu klubu kada su se muzika i čovjek iza DJ pulta pretvorili u moju životnu opsesiju. Bilo je to 1993. godine i bilo mi je svega 13 godina. Prijatelj mog starijeg rođaka odveo nas je na rave party u Bonner Biscuithalle da slušamo Stevea Masona & Comic Baby. Nisam mislio da će nas uopšte pustiti da uđemo, ali uspjeli smo i ono što sam tada tamo doživio nikad neću zaboraviti. Svi su bili izgubljeni u kolektivnom hipnotičkom plesu koji je vodio samo jedan čovjek, mikser i dva gramofona. Od te noći sve je bilo jasno.

Ovo će biti tvoje četvrto gostovanje u Sarajevu. Često te možemo čuti i u ostalim dijelovima Balkana. Šta je to što voliš na nastupima ovdje? Reci nam kakave utiske su ostavila ranija gostavanja u Sarajevu? Koliko se razlikujemo od Berlina, naprimjer?

Foto: NPhoto

– Sarajevo ima posebno mjesto u mom srcu i osjećao sam se povezano sa vama od prvog trenutka. Nedavno sam saznao da je moja baka rođena u Sarajevu, tako da je veza stvarna. Generalno ne volim da upoređujem ili pronalazim razlike između publike za koju sviram, ali jedno mogu reći –  vi se dajete u potpunosti i ja to volim.

Kako biste opisali svoju muziku nekome ko je tek novi na elektronskoj sceni?

LIFE:  [video] Helem Nejse - More Than Weed

– Putovanje kroz prostor i vrijeme.

Da li više voliš da nastupaš na festivalima, klubovima ili oboje? Također, postoji li razlika kada nastupaš solo ili b2b sa drugim izvođačima?

– Za mene je važno da održavam ravnotežu između klubova i festivala i da isprobam nove stvari kako se ne bih zaglavio na jednom mjestu.  Ali, obično se najbolje provedem u malom klubu sa ubojitim soundsystemom i pravom muzikom za pravu publiku. Da budem iskren, ne volim b2b nastupe previše, jer se na taj način ne mogu povezati sa publikom kao što bih volio. Naravno da bude zabavno, ali nikad neće biti ista. Zamislite da dva kuhara kuhaju istu juhu, naravno da je to možda optička senzacija, ali možda supa nije tako dobra kao da bi to učinio samo jedan od njih, znate na šta mislim? Sretan sam što sam sa Frankeyjem postigao nivo na kojem možemo imati pravi performans bez previše kompromisa.

Foto: NPhoto

Koja je tajna zaista dobrog događaja?

– BEZ TELEFONA, BEZ OČEKIVANJA, SAMO MUZIKA!

Kakva je tvoja vizija house scene u posljednjih deset godina? Koliko se sve promijenilo/evoluiralo?

– Nisam baš siguran šta da odgovorim, da budem iskren. I dalje vjerujem u dobru muziku i očito se stvari mijenjaju. Možete ih pratiti ili ne, to ovisi o vama. Prestao sam uzimati stvari previše ozbiljno i pokušao sam se usredotočiti na svoje stvari, a da ne razmišljam previše o njima.

Foto: NPhoto

Mislite li da je digitalno doba promijenilo način na koji danas doživljavamo muziku?

Da, nažalost, prebrzo je konzumiramo.  Za dobru muziku je potrebno vrijeme da bi se uradila. Ne vjerujte onome što drugi kažu, nego vjerujte svojim ušima.

Foto: NPhoto

Hvala ti Sandrino, bilo nam je zadovoljstvo razgovarati sa tobom. Vidimo se u petak u Sarajevu!

– Također! Ciao!

Facebook komentari


Amsterdam ukida parking mjesta kako bi smanjio upotrebu automobila

Previous article

Messi: Svi veliki klubovi imaju problema na početku sezone

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Intervju