Muzika

Live stream koncerti – od Chrisa Martina do Johna Legenda

0

U vrijeme kada su zbog koronavirusa sva javna okupljanja i događaji uživo otkazani, svjetske muzičke zvijezde potrudile su se oraspoložiti i zabaviti svoje fanove.

Postale su sve aktivnije i kreativnije na društvenim mrežama, a sve kako bi održale dobro raspoloženje svojih fanova, jer mnogi od njih sada provode vrijeme u samoizolaciji dok traje borba protiv koronavirusa.

Pjevač grupe Coldplay Chris Martin tako je u sklopu inicijative „Together, At Home“, koju je pokrenuo Global Citizen Festival i Svjetska zdravstvena organizacije održao live stream nastup od kuće koji je prenosio na svom Instagram profilu.

Martin je otkrio da je trebao provoditi vrijeme s bendom, ali i da su članovi njegova benda „zaglavili u različitim zemljama“. Tokom prenosa koji je trajao 30 minuta izveo je brojne hitove Coldplaya, uključujući „A Sky Full of Stars“, „Hymn for the Weekend“ i „Trouble“, kao i obrade drugih umjetnika, uključujući Davida Bowieja.

Osim njega, domaćini koncerta putem live streama na Instagramu bili su i John Legend i country pjevač Keith Urban koji je prikazao kako mu je jedina publika u kući supruga Nicole Kidman.

 

Facebook komentari


Pred apotekama: građani u redu, poštuju preporučenu distancu

Previous article

[life intervju] Kemal Alispahić: Ovo se ne pamti u svijetu sporta, ali biće vremena za nogomet

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Muzika