Event & ZabavaMuzika

‘Lover’ Taylor Swift ruši rekorde

0
‘Lover’ Taylor Swift ruši rekorde, Life.ba

Posljednji album popularne pjevačice Taylor Swift ‘Lover’ ‘sjedi’ na vrhu svjetskih top ljestvica. Uz to, CD s novim albumom zasada je prodan u 867.000 primjeraka što je u digitalnoj eri, mora se priznati, impresivna brojka.

Iako su njezini dosadašnji albumi prodavani i iznad milijun primjeraka, tržište se od 2006. godine kada je izdala prvi album znatno promijenilo, tako da kritičari danas smatraju kako je ovih 867.000 prodanih ‘Lovera’ ogroman uspjeh, pogotovo ako se pogleda u kojim količinama su prodavani ostali albumi svjetskih zvijezdi.

Prešišala ostale

Prema pisanju New York Timesa, svih preostalih 199 albuma s Bilboardove ljestvice prodano je zajedno u 361.000 primjeraka. Jasno je onda koliko fanovi obožavaju Taylor.

Prema MusicWatchu, tvrtki za istraživanje tržišta, svega 15 posto starijih od 13 do 24 godine sluša CD-ove, što je manje za 39 posto u odnosu prije dvije godine.

-Činjenica da bilo tko može prodavati CD-ove mlađim dobnim generacijama svjedoči o njihovom obožavanju, rekao je Russ Crupnick, vodeći partner MusicWatch-a.

-Mislim da nema drugog izvođača koji se toliko trudi i angažira na povezivanju sa svojom bazom obožavatelja, dodao je Crupnick.

LIFE:  Massimo - Mali krug velikih ljudi

18 pjesama

Album “Lover” sadrži 18 pjesama koje je Taylor producirala uz tim sastavljen od nekih od najboljih producenata današnjice, a među njima su se našli Grammyjima nagrađeni Joel Little (Jonas Brothers, Shawn Mendes, Imagine Dragons) i Jack Antonoff (Lorde, Lana Del Rey, Sia). Kao što sugerira naziv albuma, motivi koji prevladavaju albumom “Lover”romantične su prirode: “Romantične pjesme ne moraju nužno biti vesele. Mislim da se romantika može pronaći i u osjećaju tuge ili samoće.”, objasnila je popularna američka kantautorica.

Taylor Swift rođena je u Pennsylvaniji 1989. godine. Debitantski album naziva “Taylor Swift” objavila je 2006. godine, a velik je komercijalni uspjeh ostvarila 2010. godine zahvaljujući albumu “Speak Now”, na kojem su se našli hitovi “Dear John” i “Back To December”. Šesti studijski album naziva “Reputation” objavila je 2017. godine. Na njemu se našao hit “Look What You Made Me Do”, čiji je spot 24 sata nakon objave skupio više od 43 milijuna pregleda, čime je uvjerljivo oborio rekord za najviše YouTube pregleda u jednom danu. 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *