Muzika

Madonna u maju nastupa u revijalnom dijelu Evrovizije u Izraelu

0
Madonna

Američka pop zvijezda Madonna najavila je da će nastupiti na Evroviziji u maju u Izraelu.

Planirano je da Madonna otpjeva dvije pjesme u revijalnom dijelu takmičenja za pjesmu Evrovizije, a procjenjuje se da će njen nastup u Tel Avivu 18. maja pratiti više od 180 miliona gledalaca šširom svijeta, objavio je BBC.

Nastup su prvo najavili lokalni promotori kompanije Live Nation Izsael, koji tvrde da će nastup istovremeno biti “istorijski i nesvakidašnji”, a zatim je i Madonnin tim za odnose s javnošću  potvrdio ovu vijest za BBC.

Već nekoliko mjeseci kruže glasine o njenom nastupu u Tel Avivu, a vijest je u ponedjeljak putem Facebook stranice potvrdila organizacija Live Nation Israel kao i kompanija Bluestone Entertainment, čiji je suvlasnik Madonnin menadžer Guy Oseary, koji navodi da će ona “izvesti dvije pjesme, od kojih će jedna biti sa predstojećeg albuma”.

LIFE:  BHKP Summer fest 2019: Egzil ekipa stiže u Beč

Ali nastup na Evroviziji bi mogao da bude problematičan, jer drugi muzičari – među kojima je i Pink Floyd's Roger Waters iz grupe Pink Floyda – pozivaju na bojkot takmičenja zbog izraelskog kršenja ljudskih prava.

Procjenjuje se da će Madonnin nastup koštati oko milion dolara (887.000 eura), a troškove će pokriti kanadski milioner Sylvan Adams, koji je posljednjih godina finansirao velike događaje i koncerte, podržavajući tako Izrael i boreći se protiv pokreta za bojkot Izraela.

Organizatori  Evrovizije demantovali su da je nastup američke pjevačice siguran i poručili su u saopćenju da konačna odluka nije donijeta i da nikakvi ugovori nisu potpisani.

“Organizatori takmičenja će u dogledno vrijeme objaviti zvanične vijesti o ovom događaju”, navodi se u saopćenju.

Madonna ima dugu saradnju sa Izraelom. Turneju pod nazivom MDNA započela je u Tel Avivu 2012. godine.

Fena

Facebook komentari

Nastavljaju se kvalifikacije za rukometni EURO 2020: Pažnja regiona usmjerena ka duelu Srbije i Hrvatske

Prethodni članak

Futsal reprezentacija BiH protiv Argentine i Italije

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika