Muzika

Muzička noć koja traje i do 6 sati: Brown Sugar RnB – Novi klupski fenomen i povratak R&B-a

0
Photo: Vedad Krkbešević - Ronin

Ovih dana u raznim BH klubovima dešava se prava muzička groznica. Serijal zabava Brown Sugar RnB ime je koje sve više čujemo i viđamo, ali šta je to što se krije iza cijele priče?

Da biste dobili potpuni uvid, razgovarali smo sa domaćinima ovog eventa Merakoon-om i DJ Soul-om, koji su nam otkrili više detalja, i pojasnili šta je to što privlači veliki broj posjetitelja.

“R&B skraćeni je naziv za Rhythm and Blues, vrstu muzike koja svoje korijene vuče još od 40-tih godina prošlog stoljeća, a koja konstantno doživljava promjene. Jedan od svojih vrhunaca ovaj žanr ostvaruje tokom 2000-tih godina. Tada, nakon varirajućeg uspjeha u devedesetim dolazi do mješanja sa uveliko popularnom Hip Hop kulturom. Ova kombinacija dovodi do masivnog uspjeha, pa savremeni R&B na Billboard top listama preuzima primat, sa izvođačima poput Alicie Keys, Beyonce, Usher, Ciara, i mnogim drugima.” – objasnio nam je DJ Soul.

Photo: Vedad Krkbešević – Ronin

Feđa Šolak, poznat kao Merakoon kroz muzičku karijeru okušao se kao rap izvođač, Hip Hop producent, a nakon toga i kao DJ. Ovaj iskusni poznavatelj muzike predstavio je prve Brown Sugar evente tokom 2016. i 2017. godine, a koji su već tada privukli brojnu publiku željnu plesa i dobre atmosfere.

“Prvi događaj pod ovim imenom održan je krajem 2016., da bi se nastavio povremeno i nakon toga. Koncept je prije svega baziran na plasiranju R&B muzike, koja je u svom novijem vremenu ono što bi nazvali feelgood music. Ples, osmjeh i ljubav su ono što želimo vidjeti na plesnom podiju ispred sebe ” – rekao je Merakoon, idejni tvorac Brown Sugar RnB eventa.

Merakoon - photo Vedad Krkbešević

Merakoon – photo Vedad Krkbešević

Emir Alagić – DJ Soul već je znano ime domaćoj klupskoj publici. Jedan od osnivača muzičkog pokreta Fm Jam, najiskusniji domaći DJ, i drugi dio Brown Sugar RnB dvojca, objasnio je kako on posmatra trenutni uspjeh ovog serijala.

LIFE:  Boris Lalić: Bosanski hip hop je jedna od pozitivnijih pojava u našem društvu

“Tokom 2018. godine odlučili smo se više posvetiti ovom eventu, te smo predstavili novi, mjesečni koncept u Sarajevu. Iako je i ranije svaki event bio uspješan, željeli smo se više povezati sa publikom, tako što ćemo držati konstantu i uvijek se vraćati, što je dovelo do određenog povjerenja između nas i posjetitelja Brown Sugar RnB-a. Trenutni je trend da svaki naredni party ima više posjetitelja, i da zadržava svoju izuzetno kvalitetnu publiku.”

Oba domaćina su nam pojasnili da se najvećim dijelom Brown Sugar RnB bazira na hitove, koji su već klasici poznati svim generacijama. Pritom, nisu zapostavljeni ni klupski trendovi iz Hip Hop i R&B muzike, koji posljednjih godina apsolutno dominiraju širom svijeta pa tako i kod nas.

DJ Soul - photo Mario Ilić

DJ Soul – photo Mario Ilić

“Krila nam daje i publika koja nas prati kroz svaki event, a jako smo ponosni da se radi o muzičkim ljubiteljima i poznavaocima, koji jednostavno preplave plesne podije plesom i pozitivnom atmosferom. Veselimo se da najavimo da od sada ovaj serijal pored Sarajeva, jednom mjesečno nastavljamo i u Tuzli, a u skorije vrijeme možemo najaviti i izlete u druge gradove. ” – složili su se Merakoon i Soul.

Na osnovu onoga što smo čuli od ovog DJ dvojca, dolazimo do zaključka da uspjeh nije slučajan, te da je spoj iskustva i poznavanja najnovijih trendova doveo Brown Sugar RnB pravo na vrh domaćih Hip Hop dešavanja.

Prateći puls publike, iz izdanja u izdanje Merakoon i Soul dovode svaki klub do tačke usijanja u muzičkoj noći koja traje i do 6 sati.

Zanimljive muzičke kombinacije i fantastična klupska atmosfera, obećavaju da ćemo se i u dolazećem periodu često družiti na Brown Sugar RnB.

Facebook komentari


Ptici polomljenog krila prvi put ugrađen fiksator od platine

Prethodni članak

Šta nam budućnost nosi? Kreativni umovi iz BiH mogu podijeliti svoju viziju sa ostatkom svijeta

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika