Muzika

“Negativ”, novi singl The Frajli uoči novog albuma

0
The Frajle
The Frajle

U maju popularni novosadski bend The Frajle slavi tačno 10 godina putovanja, pjesama, smijeha, koncerata i nevjerovatne energije.

Četiri iznimne žene – Marija, Nevena, Jelena i Nataša odlučile su ovu obljetnicu proslaviti novim albumom obrada, ali i novim koncertima.

Slavljeničko raspoloženje nastavljaju novom pjesmom “Negativ” u kojoj su ostvarile saradnju s jednom od najpoznatijih makedonskih pjevačica, Tijanom Dapčević.

Ovo nije njihova prva suradnja jer ih već godinama veže prijateljstvo i ljubav prema muzici.

Ovo je pjesma s kojom je Tijana pobijedila na Sunčanim skalama 2002. godine, a sada stiže u jednom drugačijem aranžmanu. Spot za pjesmu režirali su Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Tijana je prekrasna, duhovita i svoja, a uz sve to i divna muzičarka. Nakon prve suradnje znale smo da želimo nešto opet s njom napraviti, i evo, sve nam se poklopilo na pjesmi ‘Negativ’. Presretne smo i ne možemo dočekati da naš novi album dođe konačno u ruke publike”, izjavile su Frajle povodom nove pjesme i albuma koji će se zvati “Ovraduj me” i bit će u prodaji tokom  maja. 

LIFE:  Lizzo: Moja muzika namijenjena je za svakoga

“Negativ” dolazi nakon obrade Vanninog hita “Ako je vrijedilo išta” kojeg su zajedno snimile upravo s Vannom.

The Frajle su poznate i po svojim energičnim nastupima, a prva prilika za novo koncertno druženje je u Zagrebu je 12. aprila kada djevojke nastupaju u Johannu Francku.

Facebook komentari


Šumanovi ‘zmajevi’ u Tuzlu dolaze u petak, Finci će spavati u Lukavcu

Previous article

Vraća se Mika Häkkinen!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Muzika