Muzika

Novi album Vlatka Stefanovskog ‘Taftalidze Shuffle’

0
Novi album Vlatka Stefanovskog ‘Taftalidze Shuffle’, Life.ba
Ilustracija Aaron Rogosin / Red Bull Sound Select / Content Pool

Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski objavio je novi studijski album Taftalidze Shuffle na kojem se nalazi 9 pjesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria.

Taftalidze Shuffle dolazi nakon iznimno uspješnog akustičnog albuma Mother Tongue, a na novom albumu svjetski poznati gitarist odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Posveta Skopju i kvartu Taftalidze

-Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu, stoji u priopćenju.

Pjesme su stoga iznimno intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana kao i produkciju svih 9 brojeva potpisuje upravo Vlatko.

-Jako mi je teško govoriti o pandemiji i o stanju koje nas je zadesilo. Cijelo ovo vrijeme pokušavao sam ostati konstruktivan i sačuvati svoje zdravlje. Na svu sreću imam kućni studio pa sam puno vremena provodio snimajući pjesme za novi album, a htio ili ne htio, vratio sam se tekstovima i zvuku sedamdesetih koji me oduvijek fasciniraju. Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspio snimiti takav album’, rekao je Stefanovski.

Ovom prilikom, Vlatku se pridružila i mlada ritam sekcija koju čine njegov sin Jan na bubnjevima, te Ivan Kukić na bas gitari.

-Na ovom albumu surađivao sam sa svojom novom, mladom ritam sekcijom. Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče nevjerojatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vjetar u leđa. Lijepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmijani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem surađujem sa svojim sinom, izjavio je Stefanovski.

LIFE:  Poslušajte šta novo donose Gorillaz, Neil Young i Carlie Hanson

Brojni gosti

Na albumu su sudjelovali brojni gostujući glazbenici koji su dali nemjerljiv doprinos Vlatkovoj glazbi. Sjajna Andrijana Janevska pjevala je prateće vokale, Theodosii Spassov odsvirao je dionice trube inspirirane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić na jednoj je pjesmi odsvirao klavir, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je recital u pjesmi Dijaspora. Vlatko Stefanovski nenadmašnu je tehniku i jedinstven senzibilitet jednako uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov glazbeni put i obilježili ga kao umjetnika.

Tijekom karijere dijelio je pozornicu s najvećim svjetskim gitaristima među kojima su Tommy Emmanuel, Jan Akkerman i Stochelo Rosenberg, a izdanje Taftalidze Shuffle ponovno će potvrditi kako Vlatko zaista pripada svjetskoj gitarističkoj eliti, navedeno je u priopćenju.

Singl ‘Ogledalo’ s novog albuma

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like