Muzika

Pogledajte spot za pjesmu „Bloody Mary“ grupe „Monitors“ čiji lider je Bosanac

0

Electro punk grupa „Monitors“ basiste Emila Balića, Bišćanina s adresom u Parizu, danas je objavila novi singl „Bloody Mary“. Pjesmu prati video nastao na tri različita kraja Evrope, u Bosni, Liverpoolu i Parizu.

Muzički trojac, koji polako osvaja evropsku scenu, a prepoznatljiv je po eksperimentiranju sa različitim muzičkim stilovima, inspiraciju za „Bloody Mary“ je pronašao u filmskom klasiku „Loš poručnik“ („Bad Lieutenant“) reditelja Abela Ferrera iz 1992. godine, u kojem je prikazan lik policajca koji je iskvaren i nemilosrdan, ogrezao u korupciji, narkomaniji i nemoralu.

– U našoj priči sve se dešava iz ugla viđenja jedne žene koja kroz život ide bijesom. Ona je jaka, ali opet puna kontradiktornosti, sumnji, nesigurnosti… To je lik žene koja u sebi istovremeno nosi pobunu, stremljenje ka slobodi, a koja je atipična kao što su bile žene poput Marlene Dietrich i Louise Books, ili njemačka pjesnikinja i novinarka Sylvia Von Harden. Ovu pjesmu smo posvetili svim bićima koja su marginalizovana, koja se bore sa svojim ličnim demonima i koja su rastrgana unutrašnjim borbama- govori Emil Balić te dodaje da je na atmosferu pjesme najviše utjecala trenutna situacija vezana za planetarnu izolaciju.

LIFE:  Red Bull Symphonic: Sve je spremno za večerašnji spektakl u Narodnom pozorištu

Balić i njegove kolege iz benda- vokal Chris Remick i bubnjar Feodor Trotta brzo su se prilagodili novonastaloj situaciji, a karantin im se, kako iskreno govori, čak počeo dopadati.

– Valjda iz razloga što se čovjek prilagodi i navikne skoro na sve, a vrijeme učini svoje. Sviđa nam se i to povlačenje u sebe. Čovjek treba sve okrenuti u svoju korist. Trenutno razmišljam da smo se ipak svi pretvorili u jednu “mlitavu masu”, pa se pitam na šta ćemo ličiti kad izađemo na svjetlo dana. Da li ćemo se lako odviknuti od gledanja filmova, igranja video igara…- zaključuje Balić.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like