Life newsMuzika

Povodom 13. obljetnice smrti Dine Dvornika objavljen prozirno crveni vinil “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”

0
Povodom 13. obljetnice smrti Dine Dvornika objavljen prozirno crveni vinil “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”, Life.ba

Dino Dvornik, hrvatski kralj funka i glazbeni vizionar, bio je uvijek ispred svog vremena te je ostavio nezaboravan trag u povijesti hrvatske, ali i regionalne glazbe. Prošlo je 13 godina od njegovog preranog odlaska, a njegov će trag ostati upečatljiv za sva vremena pa Dancing Bear ponosno predstavlja finalno vinilno izdanje njegovog posljednjeg albuma “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”.

Nije dočekao izazak albuma

Cijela priča s fenomenalnim albumom “Pandorina kutija” krenula je 2006. kada je Dino krenuo raditi na albumu nakon šestogodišnje diskografske pauze.

Javnost je prvi put okusila plodove albuma početkom ljeta 2008., kada se održala promocija prvog singla “Hipnotiziran”, koji je istog trena oduševio publiku, a pjesma i dan danas nanovo osvaja sve svojim neodoljivim, hipnotizirajućim ritmom.

Osim što je “Hipnotiziran” oduševio publiku, radijski i televizijski eter bili preplavljeni singlom, čime se Dino Dvornik i službeno vratio na vrh domaće scene, iako se u očima mnogih nikada nije ni povukao s tog vrha.

Nažalost, kralj funka nije dočekao izlazak svog posljednjeg albuma koji je osvojio čak četiri Porina.

“Pandorina kutija” tako je osvojila kristalne statue za Album godine, Najbolji pop album, Najbolje likovno oblikovanje te Najbolji video. Uz to je album bio nominiran za Porina za Najbolju mušku vokalnu izvedbu, Najbolju vokalnu suradnju, Najbolju snimku te Najbolju produkciju.

Posthumno realizirane pjesme

Izuzev spomenutog singla “Hipnotiziran”, na originalnom izdanju albuma “Pandorina kutija” iz 2008. smjestilo se devet pjesama, među kojima je duet s Davorom Gopcem na pjesmi “Sretan Božić, sretna Nova godina” koja je završena nakon Dinove smrti, no dovršena je na vrijeme kako bi se smjestila na albumu.

LIFE:  Meteorolog Krajinović: Septembar može biti ekstreman u pogledu maksimalnih temperatura zraka

Posthumno je realizirana i suradnja s TBF-om na pjesmi “Shlapa (Daj mi još tog funka)”, baš kao i pjesme “Splitska noć” i “‘Ko sam onda ja” koje su završene u suradnji s DJ Harisom te naknadno objavljene na Limited Edition dvostrukom CD-u. Popis od četiri bonus pjesama zaključuje akustična verzija pjesme “Pelin i med”, realizirana u suradnji s Fabrique de la Musique Acoustique, koja se dosad mogla naći jedino na digitalnom izdanju “Pelin i med” (EP).

Sve u svemu, Special edition vinil “Pandorina kutija” izlazi kao poklon svim štovateljima Dina Dvornika čije pjesme premošćuju generacijski jaz i koje nemaju rok trajanja. Uz to, ovaj posebni vinil spomenik je u čast unikatnom Dvorniku koji je svojim finalnim albumom potvrdio kako je do posljednjeg daha bio beskrajno talentirani glazbeni genije koji se na ovim prostorima pojavio jednom i nikada više.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like