Event & ZabavaLife newsMuzika

Red Bull Symphonic: Sve je spremno za večerašnji spektakl u Narodnom pozorištu

0
Red Bull Symphonic: Sve je spremno za večerašnji spektakl u Narodnom pozorištu, Life.ba

Večeras u 20 sati na scenu Narodnog pozorišta Sarajevo će uz pratnju Sarajevske filharmonije izaći neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene. Na eventu koji obećava jedinstven audiovizuelni spektakl, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo će izvesti svoje najveće hitove u uzbudljivom spoju rapa i klasične muzike.

 Pripreme za željno iščekivano drugo bh. izdanje Red Bull Symphonica privedene su kraju, i večeras će publika u velikoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo konačno čuti i vidjeti ono na čemu su perjanice bh. hip hopa i Sarajevska filharmonija vrijedno radili u posljednje vrijeme.

 Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo će uz pratnju Sarajevske filharmonije izvesti svoje najveće hitove „preodjevene“ u novo ruho, u spoj hip hopa i klasike.

 Za koncert vlada izuzetan interes, o čemu svjedoče i ulaznice rasprodane u svega dva dana, te nema sumnje da će u Sali NPS-a večeras vladati sjajna atmosfera.

 Utješna vijest za one koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu: ispred pozorišta će biti organizovano besplatno gledanje koncerta – kako za ljubitelje hip hopa, tako i za sve ostale građane, turiste i prolaznike. Na Pozorišnom trgu Susan Sontag bit će postavljen veliki video zid, upotpunjen vrhunskim zvučnim sistemom, putem kojih će gledaoci moći uživati barem u djeliću atmosfere iz sale NPS-a.

LIFE:  Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da je Rusija dosad izgubila 27.000 vojnika

 Tako će se i ovaj događaj savršeno uklopiti u specijalni program „Kultura na ulice!“ koji Narodno pozorište realizuje ove godine, i koji donosi bogat kulturni i umjetnički sadržaj na otvorenom.

 Red Bull Symphonic se realizuje u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo. Partner projekta je Taigo, prvi Volkswagenov SUV coupè, čiji fokus počiva na dizajnu, individualnosti i emocijama, a jednu od ključnih uloga u predstavljanju ovog modela čini i muzika.

 Red Bull Symphonic je projekat koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja. U njegovom drugom bh. izdanju, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo predstavit će rezultate saradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra, te publici pružiti priliku da uživa u njihovim najvećim hitovima u spoju hip hopa i klasike.

photo Sulejman Omerbasic


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like