Muzika

Reper Iz Sobe i zašto ga trebate imati na radaru?

0

Čini se da je hrvatska glazba u zadnje vrijeme dobila jedan pozitivan uzlet koji se dogodio kad se, napokon, počeo stavljati naglasak i na mlađe generacije. Sad definitivno možemo reći da bojazni za hrvatsku glazbu nema. U moru novih imena dogodio se i Ivan Grgić, umjetničkim imenom Reper Iz Sobe.

Bio je dovoljan tek jedan singl i gotovo ništa promocije, osim one „uzdam se u frendove“  da upadne u oči (ili bolje reći uši) publici, a na kraju i diskografu.

Cilj djelovanja Repera Iz Sobe je raditi nešto svježe, a opet blisko korijenima; feel good glazbu koja te tjera da se gibaš i tekstove koji teže pozitivi. Život nije roze boje, ali i kad je teško, treba mu se znati narugati.

Reper Iz Sobe objavio je istoimeni singl prvijenac pod okriljem Menarta, a sam sebe opisuje kao atipičnog repera.

LIFE:  Video: Jusuf i Hassan bit će Portlandovi bedemi pod košem

Kako sam autor kaže:

„Pjesma je nastala u kreativnoj blokadi i u nezavidnim uvjetima. Naime, muzičari ovise o angažmanima, a u tom momentu ih nije bilo čak ni na vidiku. Prvi stih pjesme počinje s ‘Nemam para’, ali kako mi nije prirodno da kukam, brzo je sve otišlo na zezanciju koja ima poantu; ono si što želis biti i smiješ biti drugačiji. Beat je nastao u glavi, ekipa je znala kako to odsvirat i dodat još nešto svoje i – bam!“

Za pjesmu „Reper iz sobe“ snimljen je i video spot pod redateljskom palicom Maje Bačić i Sanje Prodan. Napravljen je u minimalističkim uvjetima u svakom pogledu, osim uz puno dobre volje i zezancije, a pogledati ga možete na sljedećem linku:

 

Facebook komentari


[video - foto] Magelli režira Brechtov ‘Kavkaski krug kredom’ u Narodnom pozorištu

Prethodni članak

Zbog nevremena odgođena današnja takmičenja na Bjelašnici

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika