Muzika

Sedmični izbor / Marco Passarani, Peak Time i Solange

0
Sedmični izbor / Marco Passarani, Peak Time i Solange, Life.ba
ilustracija Pooneh Ghana / Red Bull Content Pool

Za ovu sedmicu smo za vas odabrali tri emisije sa Red Bull Radio – First Floor sa gostom Marcom Passarani-jem, zatim “Peak Time” u kojem je Vivian Host ugostila najbliže saradnike od Sade i Aaliyah, i za kraj Earl Sweetshirt i njegova emisija “Stays Inside” u kojoj je ugostio Solange.

Marco Passarani je italijanski producent i DJ čija karijera traje još od 90-tih godina.

Posljednjih desetak godina najviše je poznat po projektu Tiger & Woods – elektronski dvojac koji je svojim pločama i izdanjima “zapalio” plesne podije diljem planete, a ove godine se vraća svojim korijenima i nakon 14 godina izdaje solo album pod nazivom W.O.W.

U veoma interesantnom razgovoru Marco će ispričati zanimljive detalje iz svoje karijere, kako je radio na nekim pločama, kako izgleda njegov studio danas, i mnoštvo drugih zanimljvosti.

Pored intervjua, urednik ove emisije Shawn Reynaldo je za Vas odabrao najsvježija elektronska izdanja sa globalne muzičke scene.

Peak Time ekipa je ovu emisiju u potpunosti posvetila dvjema istinskim divama – Sade & Aaliyah, i njihovim zaista impresivnim karijerama.

Tim povodom u studiju su im se pridružili najbliži saradnici spomenutih diva, muzičari, autori i umjetnici koji su snimali u studiu kultne hitove ali i nastupali s njima na svjetskim turnejama.

LIFE:  (FOTO) Dino Merlin sinoć priredio spektakl u Portorožu

Pored veoma zanimljive priče, anegdota i iskustava iz karijera ovih diva tu je i muzička selekcija koju je za vas odabrala Vivan Host, urednica ove emisije.

Earl Sweatshirt je u svojoj emisiji “Stays Inside” ugostio specijalnu gošću – Solange.

Solange Knowles je američka pjevačica, autorica i kompozitorka ponajviše poznata kao sestra svjetski poznate Beyonce.

Karijeru je počela veoma mlada, i već sa 14. godima snimila svoj prvi album.

Već tada se dalo nasluiti o kakvom muzičkom talentu je riječ, a potvrda toga je došla sa njenim četvrtim albumom “A Seat at the Table” za koji je dobila i Grammy nagradu.

Poslušajte njenu životnu priču i crtice iz njene karijere u ovoj emisiji, uz fantastičnu muzičku selekciju.

 

Također, svakodnevni radijski program sa snimcima nastupa, gostujućim mixevima, intervjuima i emisijama vaših omiljenih artista možete slušati na www.redbullradio.com


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like