Muzika

Sedmični izbor/Sheila E, Soul Sister i Afrodeutsche

0
ilustracija Pooneh Ghana / Red Bull Content Pool

U ovosedmičnoj selekciji sa Red Bull Radija predstavljamo tri fantastične dame – Couch Wisdom sa Sheila E, zatim Lost & Found sa DJ Soul Sister i za kraj snimak nastupa od Afrodeutsche.

U Couch Wisdom emisiji gostovala je Sheila E, legendarna i svjetski poznata bubnjarka i perksuionistica koja je podijelila iskustva iz svoje bogate karijere.

Publika je najviše poznaje po radu sa Prince-om, kako u studiu tako i na turnejama, a pored Prince-a svirala je za Marvin Gaye, Beyonce, Herbie Hancock, Diana Ross i mnogim drugim legendarnim muzičarima. Poslušajte veoma zanimljivu životnu priču ove veličanstvene dame.

Zatim je tu Lost & Found emisija u kojoj će nam DJ Soul Sister predstaviti rijetka soul, funk i disco izdanja prošlog vijeka.

Soul Sister je kraljica spomenutih pravaca i u njenim setovima možete zaista čuti neka izdanja iz 70-tih ili 80-tih koja su potpuno zaboravljena ili ih niste nikada prije mogli čuti.

LIFE:  [video - foto] Frenkie objavio novi cover svjetskog hita “Symphony” Clean Bandita

Pored toga Soul Sister nam donosi i neke klasike kao što su Eddie Bo, The Meters, Earl King, Chocolate Mili, Muchos Plus itd.

Za kraj tu je snimak nastupa djevojke pod imenom Afrodeutsche, snimljen u Minhenu, u novembru 2018. godine. Ova djevojka dolazi iz Manchestera, gdje je i rođena, a porijeklo roditelja su joj iz Gane, Rusije i Njemačke.

Sa takvim korijenima ova mlada dama je pronašla inspiraciju u elektronskoj muzici, preciznije u techno, house i rave zvucima. Sa svojim izdanjima je pobrala sjajne kritike publike i struke, a njeni setovi su nabijeni energijom sa unikatnim stilom miksanja. Poslušajte snimak njenog nastupa i uvjerite se sami.

Također, svakodnevni radijski program sa snimcima nastupa, gostujućim mixevima, intervjuima i emisijama vaših omiljenih artista možete slušati na www.redbullradio.com

Facebook komentari


Gledaj uživo: Liga prvaka – Tottenham – Borussia Dortmund na tv Nova BH

Prethodni članak

Festival ‘Svi vole palačinke’ 5. marta u Zenici

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika