Muzika

Stevie Wonder novim pjesmama se bori za siromašne

0
Stevie Wonder novim pjesmama se bori za siromašne, Life.ba

 “Where Is Our Love Song” and “Can’t Put It In the Hands of Fate,” dvije su nove pjesme koje je objavio Stevie Wonder. 70-godišnja svjetska muzička legenda s ova dva singla poziva na jedinstvo u vrijeme sustavnog rasizma i pandemije korona virusa. Sav prihod Wonder će dati neprofitnoj udruzi Feeding America. Navedene pjesme Wonder je počeo pisati davno, u početku ih je zamislio kao romantične, ali prošlogodišnji događaji koji su uzdrmali svijet probudili su u njemu inspiraciju te ih je prilagodio sadašnjem trenutku.

-Ako mogu išta učiniti da darom pjesme pomognem nahraniti ljude, dati im ljubav… to je za mene radost, rekao je na konferenciji za novinare o pjesmi “Where Is Our Love Song” (Gdje je naša ljubavna pjesma).
Wonder je karijeru počeo kao jedanaestogodišnjak, a svoj hit iz 1980. “Happy Birthday” iskoristio je za kampanju da se rođendan ubijenog borca za crnačka prava Martina Luthera Kinga Jr. proglasi američkim nacionalnim praznikom.
Autor koji se 25 puta okitio nagradom Grammy ispričao je da su ga za pjesmu “Can’t Put It In the Hands of Fate” (Ne možeš se prepustiti sudbini) nadahnuli ulični prosvjedi protiv društvene nepravde, zatim istraživanja za cjepivom protiv covida i pravo glasa.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like