Event & Zabava

Na sajmu u Beču prvi put predstavljena turistička ponuda Kantona Sarajevo

0

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put je predstavila turističku ponudu na “Ferien Messe Wien” sajmu, koji se održava od 10. do 13. januara u Beču, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o najjačem sajmu u Austriji, na kojem učestvuju izlagači iz 80 zemalja, a koji posjeti oko 70.000 ljudi iz cijelog svijeta.

Među brojnim posjetiteljima bio je i Kemal Kozarić, ambasador BiH u Austriji, koji je posjetio štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prvog dana sajma.

Kozarić je kazao da u Austriji postoji interesovanje za posjetu BiH, ali da potencijalni turisti nisu dovoljno informisani o turističkoj ponudi što bi se moglo promijeniti otvaranjem bh. turističkih agencija u Beču. Naglasio je i da je učestvovanje na sajmovima i umrežavanje s regionom i Evropom neophodno za turistički razvoj.

LIFE:  3. sarajevska rolerijada

“BiH i Austrija su historijski povezane, slična im je kultura i običaji, geografski su blizu, te su to samo neki od razloga zbog kojih trebamo ojačati vezu ove dvije zemlje. Nama je potrebno ojačati infrastrukturu, proširiti uslugu te bolje informisanje o turističkim potencijalima i ponudi”, kazao je Kozarić.

Posebno interesovanje je bilo za Bjelašnicu, arhitekturu te medicinski turizam (banjski turizam).

Ferien Messe Wiense održava na prostoru od 55.000 metara kvadratnih izložbene površine, podijeljene na četiri sajamske hale, gdje se uz turistički sajam na jednom dijelu izložbenog prostora održava i sajam automobila.

Brojni mediji su “Ferien Messe Wien” opisali kao raj za ljude željne putovanja i zaljubljenike u auta.

Facebook komentari

Ako osvoje zlato hrvatskim rukometašima 450.000 eura nagrade

Prethodni članak

Iz Tokija do bh. klubova: Indigo predstavio remix pjesme Tupakamaru

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Event & Zabava